Klobouk dolů! Dopravní policisté zachránili život vážně zraněnému muži

10.08.2018 9:56

Dvojice dopravních policistů z Domažlic zachránila bleskovým zásahem život muži, kterému hrozilo vykrvácení. Muž propadl skleníkem a prořízl si tepnu na ruce.

policisté zachránci

Dopravní policisté z Domažlic Jaroslav Hájek a Jiří Tichota mají na kontě záchranu života muže, kterému hrozilo vykrvácení. Vážně se zranil ve skleníku, jeho žena byla v naprostém šoku a nejspíš jen blesková pomoc policistů muži skutečně život zachránila.

Drama se odehrálo v pondělí ráno v Horšovském Týně. Na tísňovou linku 158 volala zoufalá žena s tím, že si její muž uřízl ruku a že je nejspíš mrtvý. "Na místo byli ihned vysláni policisté. Nejblíže byla hlídka policistů Dopravního inspektorátu, kteří přijeli na místo minutu po oznámení. Oznamovatelka již čekala před domem a zavedla je na zahradu za dům, kde se nacházel zraněný muž. Policisté zjistili, že osmašedesátiletý muž má proříznutou tepnu na pravé ruce, ze které stále stříkala krev," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Vedle muže ležely ručníky a lékárnička. Policisté zaškrtili ránu a pomocí ručníků ji stlačili, tím zastavili další krvácení. "Muže se jim podařilo stabilizovat a probrat. Uvedl jim, že upadl ve skleníku a že se snažil něčeho zachytit. Přitom padl na skleněnou výplň, která praskla a prořízl si o ni ruku. Následně se na místo dostavili záchranáři s lékařem, kteří si pacienta převzali. Byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni a operován," pokračuje policejní mluvčí.

Žena policistům následně přiznala, že byla v šoku, když spatřila svého zraněného manžela. Běžela do domu pro lékárničku a ručníky. Pak volala na linku 158. "Kvůli šoku ze stříkající krve nevěděla, co má dělat. Zavolala tedy na číslo tísňové linky, na které si jako první v daný okamžik dokázala vzpomenout - na číslo 158. Žena byla rozrušená. Na místě mnohokrát zasahujícím zdravotníkům a policistům děkovala za pomoc při záchraně života jejího manžela," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24