QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kluci si krátili dlouhou chvíli. Odnesla to zaparkovaná auta

13.10.2021 11:31

Na Lochotín vyjížděli strážníci městské policie na oznámení o poškozování zaparkovaných vozidel. Na místo dorazili v okamžiku, kdy dva nezletilí chlapci malovali temperami na čelní sklo vozidla BMW.

mytí aut_foto pčr

V úterý 12. října po druhé hodině odpolední vyjížděli strážníci městské policie na oznámení o poškozování zaparkovaných vozidel v Komenského ulici v Plzni na Lochotíně. Na místě zadrželi dva nezletilé hochy. Strážníci je vyrušili v okamžiku, kdy malovali temperami na čelní sklo vozidla BMW. Předtím ale ještě zvládli „zkrášlit“ kapotu vedle stojícího Nissanu. Oba nezletilí se ke skutku doznali, navíc přiznali, že z několika vozidel odcizili loga značek aut. Během řešení přišli k oběma pomalovaným autům majitelé a žádali nápravu. Chlapci se bez řečí chopili kbelíku s vodou a úklidových pomůcek a barvu z obou aut smyli.

"Dvojici nezletilých si na místě vyzvedli zákonní zástupci. Loga značek aut strážníkům hoši vydali a poslouží jako důkazní materiál pro potřeby správního řízení. Teenageři jsou podezřelí ze spáchání majetkového přestupku. Záležitost bude řešit i orgán sociálně právní ochrany dětí," uvedla policejní mluvčí Jana Pužmanová.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24