QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koledníci vyšli do ulic. Tříkrálová sbírka je v plném proudu – FOTKY

07.01.2020 19:45

V Plzni se koledníci sešli na radnici a pak se v průvodu s koňským povozem vydali  na představení živého betléma. Na koledu vyrazil i hejtman, biskup a městská zastupitelka.

3
12345678

Na tříkrálové pondělí se sešli koledníci v mázhauzu plzeňské radnice, aby zde  slavnostně zahájili  letošní Tříkrálovou sbírku. Z náměstí Republiky pak vyrazil průvod s povozem pivovarských koní do kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Fratniškánské ulici, kde se konalo představení živého betléma v podání souboru ze Starého Plzence.

Letos se jedná jubilejní již dvacátý ročník Tříkrálové sbírky, při které do plzeňských ulic vyrazí až 1400 skupinek koledníků.

"V úterý 7. ledna vyšli do ulic Tři králové ve složení hejtman Josef Bernard (K), za město zastupitelka Ilona Mauritzová (M) a za biskupství Tomáš Holub (B). Zavítali také za zpěvu písně My tři králové jdeme k vám na plzeňskou radnici,“ sdělila Adriana Jarošová z tiskového oddělení magistrátu.  Do sbírky přispěli i představitelé a úředníci města, pracovníci hejtmanství, Západočeské univerzity, biskupství, Škody Doosan a Plzeňského Prazdroje.

Ve středu 8. ledna začne sbírka takév  Klatovech, zahájení proběhne od 14 hdoin v infocentru ve Vídeňské ulici. Účast přislíbil emeritní biskup František Radkovský. V sobotu 11. ledna se koledníci sejdou v Dýšině. V místním kostele zazpívá od 9 hodin pěvecký sbor Gutta, na varhany zahraje Václav Klimeš.

Koledování pro Tříkrálovou sbírku skončí  v plzeňské diecézi v úterý 14. ledna. Výtěžek bude využit pro potřeby nemocných, handicapovaných, seniorů, matek s dětmi v tísni a dalších potřebných lidí v regionech, kde sbírka probíhá. Desetina z výnosu je určena na rozvojovou pomoc v zahraničí.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24