QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koledování v Plzni nekončí! Do ulic vyjdou neobvyklí Tři králové

07.01.2019 14:54

Plzeň má za sebou už zahájení Tříkrálové sbírky i Tříkrálový průvod. Koledování ale nekončí. Už v úterý budou v ulicích další Tři králové a vyjede také Tříkrálová tramvaj.

DSC05497

V úterý 8. ledna se vypraví na koledu do ulic Plzně opět netradiční trio králů ve složení biskup Tomáš Holub, radní města Plzně Martin Zrzavecký a hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. Ti se vydali společně koledovat i v loňském roce.

V Plzni bude jezdit navíc Tříkrálová tramvaj, která bude vozit zájemce zdarma. Cestu jim zpestří koledníci, hudebníci a také emeritní biskup František Radkovský, který při této příležitosti bude opět hrát na kytaru a zpívat. Ve znamení "tří králů" bude letos jezdit Vánoční tramvaj, která má v Plzni za sebou premiéru. V úterý 8. ledna tak vyjede zatím naposledy. Více se dočtete v článku zde.

Oficiálně byla Tříkrálová sbírka v Plzni zahájená tradičně přímo v mázhauzu radnice na náměstí v minulém týdnu. Následně se malí koledníci vydali do ulic. Sbírka potrvá až do 13. ledna. Vloni se vybralo rekordních víc jak 5 milionů korun.

Program koledování Tří králů 8. ledna:

9:00                       Přátelské setkání s Radou PK na Krajském úřadě Plzeňského kraje 

9:30                       Koleda na biskupství

10:00                     Přátelské setkání s Radou města Plzně

10:30                     Koleda u právníků )

10:45                     Koleda u Tříkrálové tramvaje v ulici U Zvonu 

Tři králové budou koledovat také na Západočeské univerzitě, ve Škoda Doosan a ve Škodě Transportation

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24