QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koledy i Betlémské světlo! Kostel U Ježíška láká na štědrodenní program

20.12.2018 10:57

Kostel U Ježíška v Plzni láká i v letošním roce na speciální štědrodenní program. Kdo dorazí, ten si může být jistý, že vánoční nálada ho doslova pohltí...

DSC_5239

Již posedmé zve kostel U Ježíška na jedinečnou akci Na Ježíška U Ježíška. Program bude probíhat na Štědrý den od 10 do 12 hodin. Návštěvníci se i letos mohou těšit na klasickou vánoční atmosféru se vším všudy.

Zahrají plzeňští muzikanti například Petr Merxbauer s dcerou, Jan Eret, Petr Vrobel, Alena a Tomáš Kozákovi a další. Zazní verše Václava Englera, nebude chybět ani čtení Markéty Čekanové.

"Před polednem zazní koledy, které si všichni budou moci zazpívat v doprovodu varhan, za kterými usedne tradičně Věra Müllerová a v poledne čeká všechny slavností vystoupení dechového souboru Band s vánočními melodiemi. Po celou dobu bude k dispozici Betlémské světlo, drobné občerstvení, děti si mohou zazvonit na Ježíškův zvon a přijde i pan kostelník s Ježíškovým srnečkem pro štěstí,“ prozrazuje ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková.

Kostel se otevře také během štědrovečerní noci. Ve 23 hodin proběhne takzvaná Předpůlnoční. "Po České mši vánoční Jakuba Jana Ryby pod taktovkou Věry Müllerové, se uskuteční půlnoční bohoslužba,“ dodává Alena Kozáková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24