Kolem rozhledny Poledník už je lešení, probíhá rekonstrukce pláště - FOTKY

12.06.2021 14:02

Šumavská rozhledna Poledník je v rekonstrukci už od minulého léta. Vloni se pracovalo zejména ve vtniřních prostorách, letos se práce přesunuly ven. Rekonstrukce rozhledny potrvá i o prázdninách.

poledník
polednik 3poledníkpolednik1polednik 2poledník

V červnu okolo budovy rozhledny vyrostlo lešení a probíhá rekonstrukce pláště. "Z bezpečnostních důvodů je proto také uzavřeno nouzové nocoviště v blízkosti věže," informuje Správa NP Šumava.

Vloni, na počátku rekonstrukce, se mluvilo o znovuotevření už v srpnu 2021. Pravděpodobně se otevře ale až v září nebo v říjnu. "Když budou probíhat stavební práce dle plánu, věž by se mohla otevřít ve druhé polovině září nebo na začátku října. Bude-li nám počasí přát, otevřeme pro vás na celý říjen," informuje dále Správa NP Šumava.

I když je Poledník v rekonstrukci, vyrazit můžete na Šumavu na jiné rozhledny. Krásné výhledy nabízí Špičák, Pancíř nebo Sedlo u Sušice. V okolí Poledníku je velmi vyhledávaným turistickým cílem Prášilské jezero. Sem o víkendu míří moho turistů. Vyrazit k jezeru můžete i na cyklovýlet. S kolem se ale až k jezeru nedostanete. Kolo musíte nechat v altánu nedaleko jezera. 

Práce probíhají také u další známé rozhledny, a to na Čerchově. Tady se tedy rekonstrukce netýká přímo rozhledny, probíhá zde demolice bývalých armádních objektů. I tato rekonstrukce ovlivňuje turistickou sezonu. Více jsme psali zde.

foto: NP ŠUMAVA

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24