Koncerty i lampionový průvod! Předvánoční akce na Tachovsku jdou do finále

18.12.2018 9:56

Do Vánoc už zbývá ani ne týden a předvánoční akce tak finišují. Na Tachovsku se v tomto týdnu rozhodně nebudete nudit. Vyrazit můžete i za "anděly"...

1

Andělé přijedou do Plané 

Letos již podeváté se do Plané slétnou andělé, aby se s vámi setkali v adventním čase. Akce se koná ve čtvrtek 20. prosince a andělský podvečer začne v 17 hodin v kostele sv. Petra a Pavla. Stejně jako každý rok budou i letos andělé rozsvěcet Betlémské světlo, které si můžete přijít připálit a poté si ho odnést domů. Připravena je také Vánoční hra, kterou nazkoušel dětský divadelní soubor Kosáci. V 18 hodin pak vyrazí tradiční Andělský průvod městem a svoji cestu zakončí u Kinanekina. Od 18.30 hodin tam můžete zhlédnout představení Vánoční raketa souboru Buchty a loutky.

Chodová Planá – Vánoční besídka

Pořádá ZŠ Chodová Planá. Kulturní dům 20. prosince od 17 hodin.

Planá

Vánoční trh připravila Střední živnostenská škola v Plané. Hala Městského úřadu v Plané čtvrtek 20. prosince od 9 hodin.

Dlouhý Újezd

Cukrobraní, aneb cukroví a dobrou náladu berte s sebou. U kávy, čaje či sklenky vína ochutnáme cukroví a můžeme si popovídat nejen o krásném předvánočním čase. Kulturní dům sobota 22. prosince od 17 hodin.

Kostelec

Vánoční lampionový průvod, ohňostroj a dětská diskotéka. Vyráží se od autobusové zastávky v neděli 23. prosince v 17 hodin.

Tachov – Betlémské světlo

Skauti budou v neděli 23. prosince od 9 do 12 hodin na náměstí rozdávat Betlémské světlo. Pro ty, kdo nebudou mít svíčku, budou připravené provizorní lucerničky s čajovou svíčkou.

Konstantinovy Lázně – Vánoční koncert Ilony Csákové a kapely Band

Koncert se koná v Kulturním domě ve velkém sále v pátek 21. prosince od 20 hodin.

Tachov – Vánoční koncert

Dechový orchestr mladých vystoupí ve společenské areálu Mže v sobotu 22. prosince od 17 hodin.

Vánoční koncert Tachovského dětského sboru 

V pátek 21. prosince od 17:30 zve Tachovský dětský sbor všechny své příznivce do společenského sálu Areálu Mže na vánoční koncert. Představí se všechny třídy dětského sboru pod vedením sbormistra Josefa Brabence a Jany Válové a připravené mají vánoční písně a koledy i veselé písničky.

Vánoční koncert ve Svojšíně

Premiérový Vánoční koncert uspořádala obec Svojšín na tamním zámku. Těšit se můžete na vystoupení žáků Základní umělecké školy Planá, kteří v krásném prostředí svojšínského zámku zazpívají známé i neznámé vánoční písně a skladby. Na flétny a klarinety zahrají děti ze třídy Věry Kestřánkové. Vánoční koncert se koná v pátek 21. prosince v čase od 17 hodin.

Planá - Představení Vánoční raketa

V pátek 21. prosince přijďte od 18:30 na nové vánoční představení divadla Buchty a loutky do plánského Kinanekina. Příběh bude vyprávět o Špidlících, kteří pečou pro Ježíška vyhlášenou špidlíkovskou lahodnou vánočku. Vše je krásné, ale jen do chvíle, kdy se zjeví otrava Dupík, co prská, ošklivě kouká a všechny otravuje. To se pak strhne pěkná nepěkná mela! Takže přijďte prožít krásný vánoční příběh.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24