QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koncerty, výstavy i soutěž nejtvrdších hasičů! Na Tachovsku to bude žít

15.05.2019 14:58

Celou řadu akcí nabídne v nadcházejících dnech Tachovsko. Vyrazit můžete na nejrůznější výstavy, chystá se ale také otevření sadu i koncerty...

DSC_5355

V muzeu vystavují panenky

Černošín - Černošínské muzeum zve na výstavu starých panenek ze soukromé sbírky plzeňské sběratelky Boženy Rambalové. Nejstarší panenka je z roku 1925 a jde o chlapce v sokolském kroji. Zajímavostí jsou i panenky z Tachovska z celuloidu. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin až do 15. června.

V plánské galerii vystavuje Pavel Dušek

Planá - Galerie ve věži v Plané na Tachovsku hostí práce Pavla Duška, malíři z ateliéru Michaela Rittsteina. Jeho obrazy zachycují vizualizace počítačových her počátku třetího tisíciletí. Galerie je otevřená od úterý do neděle od 14 do 17 hodin.

Radůza ve Stříbře

Stříbro - Koncert Radůzy se uskuteční ve stříbrském kině Slavia dne 16. května od 19 hodin.

Martin Zounar a Martina Randová v Tachově

Tachov - Do kina Mže v Tachově zavítá Talk show s Martinem Zounarem a Martinou Randovou, kteří divákům povypráví své úsměvné příběhy z natáčecích dnů, divadla i ze života. Akce se koná v pátek 17. května od 19 hodin a vstupné činí 250 Kč.

Stříbrský bleší trh

Stříbro - V sobotu 18. května se v bývalé stříbrské hasičárně na náměstí bude konat Bleší trh. Začátek je v devět hodin, dveře se zavřou ve 12 hodin.

Střelecký den pro veřejnost

Stříbro - Střelecký den v areálu stříbrské střelnice SSK u Kladrubské ulice se bude konat v sobotu 18. května od 9 hodin.

Nejtvrdší hasič přežije

Tachov - V sobotu 18. května od 9 hodin se v areálu Požární stanice HZS v Tachově bude konat soutěž Nejtvrdší hasič přežije. Soutěžit se bude ve třech kategoriích pro dospělé, součástí bude také závod dětí. Soutěž se koná za každého počasí. Připraven bude doprovodný program pro děti a mládež včetně prohlídek stanice HZS Tachov. Diváci jsou srdečně zváni.

Otevření Genového sadu v Tachově

Tachov - V neděli 19. května od 13.30 hodin se otevřou dveře veřejnosti Genového sadu v Tachově. Přijďte si užít jaro v jednom z nejkrásnějších období ovocného sadu pod rozkvetlými stromy. Názorně se seznámíte s aktivitami v sadu (řezy, ošetření stromů, údržba sadu apod.) a dostanete tipy, jak oživit zahradu či sad. Nebudou chybět aktivity pro děti a jejich doprovod a společné setkání u táboráku přímo v sadu (občerstvení si vezmou účastníci vlastní).  Genový sad v Tachově – odbočka vlevo ze silnice z Tachova na Mýto k zahrádkářské kolonii. Vstup na akci je zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24