Konflikt mezi strážníky a skupinou osob odstartovalo nedodržování opatření

13.04.2021 7:56

K incidentu došlo mezi strážníky městské policie a skupinou osob, která nerespektovala vládní opatření a obecně závaznou vyhlášku města Tachova. 

FOTO_QAP-CZ

Konflikt se odehrál mezi strážníky a skupinou osob v Tachově. "Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, kterého se mohl dopustit 37letý muž v nedělních odpoledních hodinách v Tachově v Zárečné ulici před jedním obchodem," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že muž tam měl fyzicky napadnout jednoho ze strážníků hlídky městské policie.

Strážníci vyjeli na místo na základě oznámení o výskytu asi 15 osob, které na veřejném prostranství požívají alkoholické nápoje a narušují veřejný pořádek. "Hlídka městské policie, která na místo přijela, zjistila, že se zde nachází tři muži a jedna žena, kteří nemají nasazenou ochranu horních cest dýchacích a na veřejnosti požívají alkohol. Strážníci proto dotyčné vyzvali k nasazení ochrany horních cest dýchacích. Žena odmítala se strážníky spolupracovat a odmítla prokázat svoji totožnost, a to i po opětovné výzvě s tím, že bude předvedena k prokázání totožnosti na místní obvodní oddělení," řekla Dagmar Jiroušková.

Konflikt nastal v době, kdy chtěl strážník ženu odvést ke služebnímu vozidlu. Ta začala klást aktivní odpor a následně se pokusila i o útěk z místa, kdy byla zadržena pomocí hmatů a chvatů sebeobrany. "V tuto chvíli byl strážník městské policie napadnut zezadu 37letým mužem, který se ve skupině osob porušujících vládní opatření a obecně závaznou vyhlášku města Tachova nacházel. Hlídka městské policie proto následně zpacifikovala útočníka za pomoci donucovacích prostředků a agresorovi nasadila pouta," dodala Dagmar Jiroušková a dodala, že muže strážníci předali tachovským policistům, kteří byli na místo přivoláni a zjistili i totožnost ženy, která se strážníky nespolupracovala. Jednalo se o 28letou ženu. "V případě, že bude muž uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na 4 léta," doplnila mluvčí policie.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24