Kontroly odhalily zdrogované řidiče. Jeden zkombinoval pervitin s alkoholem

09.08.2019 18:43

Několik motoristů, kteří usedli za volant pod vlivem drog, přistihli v posledních dnech policisté na Rokycansku. Nejčastěji se před jízdou "posilnili" marihuanou a pervitinem.

ilustrační foto_QAP foto (22)

Kontroly probíhaly na silnicích Rokycanska v průběhu několika dní v závěru července.

Prvním zadrženým hříšníkem byl devatenáctiletý mladík za volantem Toyoty Yaris v Rokycanech. Měl pozitivní test na amfetamin a kokain. Při lékařském vyšetření byly zachyceny i stopy cannabinoidů.

"V obci Mýto zastavili dopravní policisté osobní vozidlo značky Alfa Romeo, které řídil pětadvacetiletý muž. I on se při kontrole podrobil testu na omamné a psychotropní látky. Tentokrát byla detekována marihuana,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

V Rokycanech pak zastavili dopravní policisté Ford Focus, který řídil pětatřicetiletý muž. "Při kontrole měl pozitivní test na alkohol. Přístroj naměřil hodnoty 0,98 a 0,16 promile alkoholu. Test na drogy detekoval metamfetamin,“ dodává mluvčí.

Policistům v Hrádku neunikla šestatřicetiletá řidička, u které testy odhalily cannabinoidy a amfetamin.

Ve všech případech policisté řidičům zakázali další jízdu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24