QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koupí kalendáře pomůžete seniorům v Domovince- FOTKY!

16.11.2020 8:15

Sociální zařízení Domovinka na plzeňských Slovanech vydala nový nástěnný kalendář. Výtěžek z prodeje půjde na různé volnočasové aktivity pro klienty domova.

IMG_0011
IMG_0011domovinka 4domovinka3IMG_0027

Dvanáct měsíců a každý měsíc představuje jednu tvář někoho z klientů domova. Kalendář je zpracován opravdu originálním způsobem, tváře jsou jakoby rozpůlené. "Jedna část obličeje zachycuje naše klienty v mládí, půjčili nám své staré snímky, abychom je mohli takto zpracovat. A druhá část je z nynější doby. Takže, každý vidí, jak moc se člověk za několik desetiletí změní. I když já říkám, že to tak velké změny nejsou, pouze přibyly jen nějaké vrásky. Myslím, že se to povedlo pěkně skloubit," usmívala se Tereza Klausová, která tento projekt dala dohromady a o fotografie ze současnosti poprosila kolegyni Olgu Čechovou.

Samotné fotografování bylo pro seniory velkou zábavou, jak uvedla ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová. "My se neustále snažíme naše babičky a dědečky pořád nějak bavit. Vymýšlíme různé volnočasové aktivity. Dříve jsme hodně jezdili i na výlety, ale to teď nejde. A tak fotografování bylo takové to vytržení ze stereotypu, a všichni jsme se moc na ten výsledek těšili," řekla Hajšmanová.

Kalendář stojí dvěstě korun a peníze využijí opět v domově. "Když je prodáme, budeme mít zase pár korun právě na tyto různé aktivity, zase určitě něco zajímavého vytvoříme," dodala s úsměvem Bohumila Hajšmanová.

Foto: Martina Sihelská

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24