QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kraj vybízí k nominování hrdinů, kteří zachránili život!

02.02.2019 9:53

Už jen několik dní zbývá do zaslání nominace! Máte ve svém okolí někoho, kdo vloni přispěl k záchraně lidského života? Pošlete do 10. února nominaci na krajský úřad.

Bouda-Stengl-Bocan-Vostracka-Lastovka-Safranek

Hejtman bude udělovat cenu za záchranu života. Na cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života 2018 lze posílat nominaci už jen do 10. února! Cenu vyhlašuje kraj každoročně.

Obyvatelé regionu mohou posílat nominaci s popisem tohoto výjimečného činu společně s vyplněným kuponem. "Nominace na Cenu hejtmana Plzeňského kraje 2018 za záchranu života lze zasílat na vyplněném kuponu otištěném v lednovém čísle měsíčníku Plzeňský kraj nebo staženém z webu Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz," uvádí René Zeithaml z krajského úřadu. V nominaci je kromě popisu výjimečného činu třeba uvést kontakt – jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. email na nominovaného i na navrhujícího.

Nominace lze zasílat na adresu:

Plzeňský kraj
Cena hejtmana
Škroupova 18
306 13 Plzeň

nebo emailem na cenahejtmana@plzensky-kraj.cz.

"Z došlých nominací budou vybráni ti, kteří na území Plzeňského kraje neváhali poskytnout první pomoc a přivolat záchranku a tím přispěli k záchraně lidského života," sděluje René Zeithaml.

Cenu hejtmana za záchranu života 2018 udělí hejtman Josef Bernard na základě nominací obyvatel Plzeňského kraje v březnu.

"Na základě došlých nominací, které posílali obyvatelé Plzeňského kraje za rok 2017, převzali bronzovou pamětní medaili a šek v hodnotě 10 tisíc korun Stanislav Bočan, Václav Štengl, Petr Šafránek, Lukáš Bouda, Kristýna Vostracká a Martin Laštovka," připomíná René Zeithaml.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24