QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Krajské nemocnice nakoupily kvůli DVB-T2 stovky televizí a set top boxů

20.02.2020 9:20

Přes 340 nových televizorů a zhruba 160 set top boxů. Takový je v Nemocnicích Plzeňského kraje účet za přechod na nové televizní vysílání DVB-T2.

DVB_T2

Televize jsou v krajských nemocnicích téměř ve všech běžných lůžkových pokojích už řadu let. Ne všechny ale byly připraveny na nový standard pozemního digitálního vysílání. Loni a na počátku letošního roku proto došlo k postupné obměně, která stála přes jeden milion korun.

Nejvíce televizorů pořizovala Klatovská nemocnice, která obměnila prakticky všechny - konkrétně 152. "Společně s instalací jsme ještě upravovali anténní systém a osazovali zesilovač. Byly problém se sílou signálu, takže výběr programů byl omezen. Teď by mělo běžet zhruba 30 programů,“ říká vedoucí technického oddělení Klatovské nemocnice Václav Jakl.

V Rokycanech rozdělili televizory na novější a starší. Starší vyřadili a nahradili. Novější dovybavili set-top-boxy. "Pořizovali jsme 76 televizorů a 60 set top boxů,“ upřesňuje za technický provoz Ondřej Bauer.

Nemocnice Horažďovice obnovovala televizory během postupné modernizace pokojů v uplynulých letech. Nové tak nebylo třeba kupovat vůbec. "Dokoupili jsme tíémař 60 set top boxů. Naši technici k nim vytvořili úchyty, aby byly schované za obrazovkou,“ vysvětlil ředitel nemocnice Martin Grolmus.

Televizory částečně obměnily i nemocnice v Domažlicích, Stodu a Plané. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24