Krajský půlmaraton letos propojí zdravé běžce s hendikepovanými

07.02.2020 10:15

Tradiční akce nabídne novinku v podobě speciálního programu, který účastníky zavede do světa hendikepovaných. Navíc se zapojí první hendikepovaný půlmaratonec.

Foto Pavel Němeček (22)

Letošní Krajský půlmaraton přináší zajímavé propojení světa zdravých běžců a hendikepovaných sportovců. V areálu Škodaland bude pro návštěvníky připraven speciální program, který je zavede do světa hendikepu a také se letos zúčastní první hendikepovaný půlmaratonec.

Už 6. ročníku rodinného závodu se uskuteční 18. dubna ve Škodalandu. Nově se do něj zapojí organizace Cesta za snem, která pomáhá lidem s postižením integrovat se zpět do normálního života. Tato spolupráce umožní propojit dva dosud ne zcela souznící světy, a to svět zdravých běžců se světem hendikepovaných sportovců.

V areálu Škodaland bude připraveno několik unikátních trenažérů. Návštěvníci si bucou moci vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. "Chtěli bychom vyzvat návštěvníky akce, aby si nejen trenažéry vyzkoušeli, ale také aby poměřili s hendikepovanými sportovci síly v závodu O pohár firmy PEŠEK Machinery,“ vyzývá Heřman Volf z organizace Cesta za snem.

Sám Heřman Volf se také zapojí do samotného závodu. Uvnitř areálu na okruhu absolvuje trasu půlmaratonu na vozíku s trekingovými holemi. "Do závodu na okruhu se také mohou zapojit další hendikepovaní a společně poměříme čas půlmaratonu s běžci na trase. Je to pro nás zajímavá možnost propojit tyto dvě komunity,“ dodává Heřman Volf.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24