Krajský půlmaraton se blíží. Přinese nové závody, ale také omezí dopravu

16.04.2018 13:48

Areál Škodalandu ožije běžeckým závodem. Těšit se letos můžete na štafetu, malí závodníci na trať Predator Race. S půlmaratonem jsou spojena dopravní omezení.

Plzeňský půlmaraton_QAP_foto (11)

Kromě půlmaratonu (21 km), jsou připraveny kratší tratě. Krajská pětka s délkou 5,85 km a Krajská desítka s délkou 9,59 km. Novinkou je letos závod štafet na trase Krajské pětky pro čtyřčlenné týmy.

Půlmaraton odstartuje ve 12:15 od areálu Škodaland směrem na obec Litice. Cestou nebude chybět FAN zóna, letos s kapelou Electric. Pro nejmenší závodníky je připraven běh na 700 m se sedmi překážkami na trati. Kapacita pro malé běžce je omezená, proto se musí registrovat předem.

I letos jsou připraveny zajímavé ceny. "Kromě ocenění vítězů jednotlivých kategorií proběhne Soutěž o nejlepšího běžce Plzeňského kraje. První tři nejrychlejší běžci mezi muži a ženami, kteří se prokážou trvalým pobytem v Plzeňském kraji, získají výhru ve výši 10, 5 a 3 tisíce korun. V závěru celého dne proběhne slosování startovních čísel o tři ceny - o horské kolo Specialized, koloběžku Kostka a zapůjčení osobního automobilu Suzuki na celý víkend. I pro děti bude připravena jedna cena v podobě koloběžky Fox Pro Scooter. V cíli každý běžec obdrží unikátní pamětní medaili," uvádí Eva Mertlová z Odboru Kanceláře hejtmana.

Před startem všech závodů proběhne oblíbená rozcvička s Markétou. Pro ty, kteří nepoběží, je připraven golfový trenažér, mobilní fyzioterapie, bungee trampolíny 4v1, frisbee park, horolezecká stěna či skákací boty a koloběžky k zapůjčení. Na místě se můžete těšit také na prezentaci složek IZS a partnerů akce. V rámci programu vystoupí kapela X Cover.

V době konání Krajského půlmaratonu bude od 12:00 do 15:10 hodin omezen provoz obcemi Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Budou též omezeny spoje MHD linky č. 21 a č. 26 a také některé spoje ČSAD.

"Parkování pro běžce je zajištěno u areálu, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u ZČU v Univerzitní ulici, odkud je do areálu doveze kyvadlová doprava," dodává Eva Mertlová.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24