Krajský úřad ožije Vánočními trhy. Stánky vyrostou ve vnitrobloku budovy

03.12.2017 12:10

Tradiční vánoční zboží budou v areálu hejtmanství nabízet studenti škol zřizovaných krajem a neziskové organizace. Své služby tu nabídnou i kadeřnice a kosmetičky.

vánoční trhy

Vánoční trhy se uskuteční na úřadu Plzeňského kraje už pošesté. Ve vnitrobloku budovy proběhnou ve čtvrtek 7. prosince od 13.30 hodin.

Na trzích si mohou návštěvníci nakoupit vánoční cukroví, vánočky, štoly, slané i sladké palačinky, vafle, ale také vlasové nudle či punč a další dobroty. Chybět nebudou ani vánočně laděné dekorace, jako keramika, svícny, adventní věnce či ozdoby.

Ve stáncích budou nabízet své zboží studenti středních škol z celého Plzeňského kraje. "Představí se tady i kadeřnice a kosmetičky ze Středního odborného učiliště v Domažlicích, které nabídnou líčení nebo úpravu vlasů. Kraj pořádáním trhů dává prostor žákům středních škol ukázat, co dovedou a k čemu je studium právě na jejich škole dobré. To je pak přínosem pro rodiče dalších potenciálních studentů, žáků končících základní školu,“ sděluje Eva Mertlová z krajského úřadu.

 Své výrobky tu budou nabízet také zástupci neziskových organizací Motýl, Mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem, Stacionář Človíček, S. O. S. život pro koně, Hospic svatého lazara a Sdružení občanů Exodus.

FOTO: ilustrační, Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24