Krasojízda Viktorky! Mladou Boleslav přejela 7:1 - FOTKY

30.05.2020 19:52     30.05.2020 20:03

Úvodní domácí ligový zápas po obnovení nejvyšší soutěže si viktoriáni užili, i když bez přítomnosti diváků v ochozech stadionu. Zářil zejména Aleš Čermák, který nastřílel hattrick.

1
110123456789

Úvodní šanci duelu měli viktoriáni hned v 6. minutě, když centr Jana Kovaříka odvrátil Ondřej Mazuch pouze na kopačky Jana Kopice, jeho střelu však dobře přečetl gólman Šeda a míč lapil. Další akci už ale Západočeši dotáhli do úspěšného konce. Milan Havel nahrál v pokutovém území Jeanu-Davidu Beauguelovi, ten ještě přiťukl Aleši Čermákovi a šikovný záložník otevřel skóre.

Červenomodří pokračovali v obrovském nasazení i nadále. Zanedlouho měli domácí tři skvělé příležitosti v rychlém sledu. Nejprve Lukáše Kalvacha dobře vychytal gólman Šeda, pak se hned dvakrát neprosadil Milan Havel – nejprve dělovkou napálil jen boční síť, pak si s jeho hlavičkou skvěle poradil znovu Šeda.

Během jedné minuty se poté znovu připomněl Aleš Čermák. Ve své další šanci nejdříve hlavičkoval těsně vedle, za pár vteřin už zvýšil plzeňské vedení na 2:0, když se skvěle natáhl po přízemním centru Kayamby. Ještě navýšit náskok měl možnost i Jan Kopic, jenže z přihrávky od Kovaříka napálil jen tyč.

I přesto se svěřencům Adriana Guľy podařilo přidat další dvě branky ještě do závěru prvního poločasu. Na rozdíl tří gólů se Viktoria dostala díky kanonýrovi Jeanu-Davidu Beauguelovi, finální tečku za úvodní pětačtyřicetiminutovkou udělal Milan Havel.

Plzeňští pokračovali v krasojízdě i ve druhé půli. Hned zkraje zkompletoval hattrick Aleš Čermák. Když pak místo JDB přišel na hřiště Tomáš Chorý, netrvalo mu ani čtyři minuty, aby se také zapsal mezi střelce.

V poslední desetiminutovce padly ještě další dva góly. Na 7:0 zvyšoval Ondřej Mihálik po skvělém úniku po straně a přesné přihrávce Tomáše Chorého, alespoň kosmeticky upravil skóre Jiří Klíma z nařízené penalty.

FC VIKTORIA PLZEŇ:

Hruška – Havel, Hejda (54. Pernica), Brabec (75. Hubník), Kovařík – Bucha (60. Mihálik), Kalvach, Čermák (54. Hořava) – Kayamba, Beauguel (54. Chorý), Kopic

FK MLADÁ BOLESLAV:

Šeda – Křapka, Mazuch (66. Túlio), Pudil, Zelený – Hubínek, Ja. Klíma – Douděra (82. Stránský), Ladra (46. Ji. Klíma), Fulnek – Wágner (46. Krobot)

ZDROJ, FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24