QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kriminálka dopadla lupiče ze Skvrňan! Mladý cizinec skončil ve vazbě

17.01.2019 18:41

Plzeňská kriminálka rozlouskla loupež, ke které došlo na Skvrňanech. Mladého muže napadl cizinec se svým komplicem. Muže bili, i když bezvládně ležel na zemi.

Protest proti imigrantům_QAP_foto (2)

K útoku došlo ve druhé polovině srpna loňského roku v ulici Jakuba Škardy. Na 26letého muže ve večerních hodinách zaútočil 21letý mladík s dalším mužem.

"Dne 22. srpna 2018 krátce po jedenácté hodině večer v Plzni v ulici Jakuba Škardy došlo k fyzickému napadení 26letého muže na veřejném prostranství. Společně s dosud neustanoveným mužem se násilník za poškozeným rozběhl. Reakcí oběti byl následný útěk, během kterého zakopl a upadl na zem, v té chvili byl pronásledovateli dostižen a ještě na zemi fyzicky napaden oběma muži," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová. Komplic útočníka z místa utekl, naopak mladý cizinec muže dál bil.

Během útoku agresor muže navíc okradl. "Ke škodě poškozeného mu z jeho kapsy kalhot odcizil finanční hotovost ve výši 1 500 korun, a poté z místa odešel. Kriminalisté na případu usilovně pracovali, zjištěné a prověřené skutečnosti je navedly na stopu pachatele a 21letého cizince obvinili," dodává policejní mluvčí s tím, že mladík už je momentálně ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení.

Motivem útoku měly být nevyřízené účty.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24