QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kriminálka rozlouskla loupež na Mikulášském! Ve vazbě skončil teenager

20.02.2019 14:52

Kriminálka v Plzni má na kontě další úspěch v podobě dopadení lupičů, kteří zaútočili na muže na Mikulášském náměstí. teprve 16letý mladík skončil ve vazbě.

Pochod za svobodu projevu_QAP foto (31)

K loupeži došlo u Mikulášského náměstí na konci loňského roku. Celé události předcházel incident před jedním z domů, během kterého došlo k hádce mezi skupinkou lidí. Následně se dvojice mladíků vrhla na muže a napadla ho.

"Způsobili mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocničním zařízení a následnou hospitalizaci. Během fyzického incidentu poškozený přišel nejen o krabičku cigaret, ale i o peněženku s obsahem finanční hotovosti, kterou měl při sobě. Přivolaní policisté na místě zjišťovali prvotní informace k události a propátrávali okolí místa incidentu, kriminalisté řádně místo zadokumentovali a zajistitli maximální počet stop. Policisté prověřovali veškeré okolnosti a hledali další svědky," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté po útočnících intenzivně pátrali a nakonec je skutečně dopadli. Jednalo se o 21letého muže a 16letého mladíka. krom toho jim ovšem v rukou skončila i dávka, po které pátrali. "Při zadržení 21letého muže policisté odhalili další osobu, která se v domácnosti zadrženého ukrývala. Jednalo se pohřešovanou mladistvou dívku, která byla na místě zajištěna a předána zpět do výchovného zařízení," pokračuje policejní mluvčí.

Teď už padlo obvinění. Oba útočníci čelí trestnímu stíhání kvůli loupeži a výtržnictví. navíc se ukázalo, že jsou v "oboru" dost zkušení. "Oba muži se obdobného jednání dopustili i v minulosti a byli za své skutky pravomocně odsouzeni trestním opatřením. Mladistvý pachatel se v současné době nachází ve vazbě. Druhý pachatel je stíhán na svobodě," uzavírá Veronika Hokrová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24