Kristýna Horská z plzeňské Slávie si zaplave na olympijských hrách

09.12.2020 14:55

Kristýna Horská z PK Slávia VŠ Plzeň v poslední době sbírá samé úspěchy. Tím největším je bezpochyby splnění limitu na olympijské hry. Navíc zaplavala i nový český rekord na 200 metrů prsa.

Kristýna Horská OH v Plavání kvalifikace

Předseda klubu Tomáš Kotora předal plavkyni Kristýně Horské a její trenérce Petře Škábové ocenění za úspěchy, kterých se jim letos podařilo společně dosáhnout.

Plavkyni se podařilo splnit limit i na olympijské hry. Jak Kristýna Horská hodnotí sezónu 2020, ve které vylepšila český rekord na 200 P na krátkém i dlouhém bazénu?

Kateřině o kousek unikl limit na 200 PZ. Poté se ale dokázala zkoncentrovat. "Nebylo pro těžké se na další žávod zkoncentrovat, protože když se mi nepovedlo splnit limit na 200 PZ, tak další závody už jsem si šla užít. A ono to vyšlo," popsala Kristýna Horská.

Závody se konaly v Taškentu. Jak se tam plavcům líbilo? "Trénovali jsme tam na olympijském bazénu, kde před olympiádou tráví sportovci veškerý svůj čas. Jsou tam ubytovaní, stravují se tam. To centrum je opravdu moc hezké," popsala plavkyně a dodala, že se teď bude více věnovat škole, čekají ji státnice. Mezitím bude trénovat a po státnicích se již plně věnovat plavání.

Tento rok byl nejenom pro plavce velmi náročný. Plavecké areály se v druhé vlně pandemie uzavřely, sportovci neměli jistotu, kdy a kde budou moct trénovat. Na tréninky jezdili na Slovensko i do Polska.

Foto: Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24