Křižovatka ulic Jateční a Na Roudné se uzavře. Řidiči najedou na objížďku - FOTKY

03.04.2020 7:36

Od pondělí 6. dubna  se spojovací silnice mezi Roudnou a Bílou Horou v Plzni uzavře kvůli stavbě východního okruhu. Kudy povede objízdná trasa?

1
12435

Kvůli pokračování stavby východního okruhu na trase Plaská – Na Roudné – Chrástecká se uzavře od pondělí 6. dubna silnice spojující Roudnou a Bílou Horu, kterou přetne demolice železničního mostu. Vyroste zde nový viadukt a také kruhový objezd na křižovatce ulic Na Roudné a Jateční. Práce v ulici Na Roudné potrvají do konce dubna příštího roku.

"Jedná se o uzavírku vozovky pod železničními mosty, při které bude úplně uzavřen provoz pro motoristy, cyklisty i chodce ve směru Roudná – Bílá Hora. Provoz ve směru Doubravka - Lochotín bude zajištěn provizorní obousměrnou komunikací kolem stavby,“ informuje Úřad prvního městského obvodu.

Stavba postihne nejen motoristy, ale s výlukou musí počítat i cestující železniční dopravou. "Průjezd tímto dopravním uzlem bude možný až po dokončení celé stavby, to znamená v dubnu 2021. Provoz na stávající okružní křižovatce U Velkého rybníka bude beze změn. Výluka na železnici bude probíhat od 30. dubna do 11. září 2020,“ sděluje Adriana Jarošová z tiskového oddělení plzeňského magistrátu.

Změny se také dotknou městské hromadné dopravy, konkrétě autobusu číslo 20. Trasa od zastávky Bílá Hora, žel. st.“ směrem do centra až  po zastávky „Mrakodrap“, respektive „Goethova“ je převedena do ulic Jateční, Rokycanská, U Prazdroje, Šumavská  a Americká. "Uzavírka ulice Na Roudné nevyvolá zrušení žádné ze zastávek linky 20. Autobus linky 20 má konečnou na zbudované točce za čistírnou odpadních vod v ulici Na Roudné,“ dodává Adriana Jarošová.

FOTO, MAPY: ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24