QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Krizový štáb ve Stříbře: Zatím žádný nakažený koronavirem

16.03.2020 14:24

Krizový štáb města v pondělí 16. března informoval občany, že na Tachovsku žádný případ nákazy není potvrzen. Dále řešil hlídání dětí, režim ordinací i pomoc seniorům.

stříbro

Na Tachovsku není potvrzen 16. března k 10. hodině žádný případ nákazy koronavirem. "Pokud by k výskytu došlo bude vedení města informováno, mimo jiné i kvůli dohledání kontaktů s nakaženými,“ informuje krizový štáb Stříbra.

Členové štábu dále vyzývají všechny příslušníky složek IZS z ORP Stříbro (policie, hasiči, záchranka, lékaři, sestřičky atd.), aby oznámili starostovi nebo místostarostovi města, zda potřebují zajistit hlídání pro své děti z důvodu zavřených mateřských škol. "V případě takového požadavku jsme schopni pro tyto případy otevřít třídy pro maximálně 15 dětí v mateřské škole," sdělují dále zástupci štábu. 

Ordinace lékařů ve městě fungují v omezeném režimu stejně jako městský úřad. Jeho pracovníci provádějí v pondělí od 8.30 do 11.30 a ve středu od 14 do 17 hodin jen nezbytné úkony a po předchozí telefonické domluvě.

Platí také zákaz všech hotovostních plateb. Termíny pro splatnost poplatků i vyúčtování dotací se prodlužují do 30. června.

Pro seniory nad 65 let a další potřebné město zajistí nákup základních potravin a léků. "Pro seniory, osoby se sníženou imunitou, samoživitelky či osoby v karanténě zajistíme prostřednictvím pečovatelské služby, případně našich dobrovolníků, nákup základních potravin a léků. Objednávky na telefonu 775 599 567 od pondělí do pátku od 8:00 – 12:00. Rozvoz bude řešen dle časových možností a domluvy,“ informuje dále vedení města.


V souvislosti s aktuální situací v ČR mají občané  možnost zdarma získat informace prostřednictvím SMS zpráv na mobilní telefon.

"V tuto chvíli jsou zavřené Městské kulturní středisko ve Stříbře, Městské muzeum ve Stříbře, sběrný dvůr, zrušeny veškeré akce Sboru pro občanské záležitosti a provoz lékáren funguje ve změněném režimu,“ sdělují členové krizového štábu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24