Kudypa dál? Zájemci se mohou vydat na stopovačku do ulic Plzně

27.08.2020 11:34

Novinku v podobě hravého kvízu s názvem Kudypa dál? připravilo Turistické informační centrum vedle radnice.

centrum

Věta "Kudypa dál?" v plzeňské hantýrce znamená, kam se dál vydat a v informačním centru na náměstí Republiky vedle radnice tato věta zaznívá celkem často. Pravidelně se tu také návštěvníci ptají na program pro rodiny s dětmi a na tematické prohlídky města. Nyní se mohou vydat na stopovačku za zajímavými místy Plzně a vše zábavnou formou spojit.

Hravý kvíz obsahuje 20 úkolů. Při jejich plnění se děti seznámí s významnými a zajímavými místy v historickém centru. Stačí se při "stopování" dobře rozhlížet kolem sebe. Splnění úkolů na hrací kartě od ilustrátora Ondřeje Pavelka zabere zhruba hodinu. Ilustrace na kartě jsou stylizované do komiksových okének. "Barevnost vychází z loga města, samotné ilustrace pak odkazují na jednotlivé plzeňské monumenty, které hráči při procházce navštíví,“ prozradil Ondřej Pavelek, absolvent Střední umělecké školy Zámeček a ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni.

"Hrací karty jsou k vyzvednutí  zdarma v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky a k dispozici budou až do 11. listopadu 2020. Všichni, kteří stopovačku absolvují a správně vyluští tajenku, získají malý dárek,“ dodal vedoucí infocentra Dalibor Linda.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24