Kulturní akce na Tachovsku. Na co se můžete těšit!

03.09.2020 13:00

Nevíte, jaký program naplánovat na víkend? Kam vyrazit za kulturou na Tachovsku? Můžete se nechat inspirovat našimi kulturními tipy. Přinášíme Vám seznam toho nejzajímavějšího...

jízdárna světce1

Promítání staré fotografie Tachov

Městské kulturní středisko v Tachově zve na komentované promítání historických fotografií, které připravil Aleš Santner. Tématem je období 2. světové války a osídlování Tachovska českým obyvatelstvem. Akce se koná v pátek 4. září od 19 hodin v sále MěKS na náměstí Republiky 85 v Tachově.

Bluegrass Marathon Borovany

Hudební festival Bluegrass Marathon Borovany se letos koná už po čtyřicáté v pátek 4. září od 18 hodin v Borovanech. Můžete se těšit na pořádný maraton, ve kterém se postupně budou představovat kapely Voraři, High Grass, CH.B.Q., Michal Tučný revival, COP, Fámy, Sonny Side, Monogram, Větráci a další.

Začíná taneční kurz

V Tachově se připravuje Základní taneční kurz 2020. Na kurz, který vedou Naďa a Pavel Cíchovi, se ještě můžete přihlásit do 5. září v tachovském Infocentru. Pokud bude přihlášeno minimálně 20 párů, začne kurz ve středu 9. září ve společenském sále Mže.

Chovatelé zvou na výstavu

Stříbrští chovatelé zvou na bodovací výstavu králíků, holubů a drůbeže, která je pro veřejnost v sobotu 5. září od 8 do 16 hodin v chovatelském areálu v Mánesově ulici ve Stříbře. Na místě zahraje i DUO Žákovec.

Záchlumská slavnost Panny Marie

V obci Záchlumí připomenou v sobotu 5. září  už 135 založení obecné školy a bude i oslava Panny Marie. Akce začíná ve 13 hodin v zahradě základní školy. Po prohlídce školy je průvod ke kostelu Narození Panny Marie, kde bude poutní mše. Před kostelem pak můžete shlédnout divadélko pro děti a užít si hudební odpoledne.

2_východNejkrásnější světové evergreeny

 Nejkrásnější světové evergreeny můžete slyšet při závěrečném koncertu sezóny ve Světcích u Tachova v neděli 6. září od 15 hodin v jízdárně.  Koncert dvou tenoristů Jakuba Pustiny a Jaroslava Dvorského s klavíristkou Martou Vaškovou doplní i tachovská talentovaná studentka operního zpěvu Anna Gálisová.

Tachovský zámek zve na výstavu knoflíků

Novou expozici připravili v tachovském zámku. Stovky knoflíků ze sbírky Lízy Oberdörferové Honomichlové z Černošína jsou k vidění do 31. října. Vždy od středy do neděle od 10 do 17 hodin.

Výstava mechanických a dřevěných hraček
Historické hračky můžete obdivovat v černošínském muzeu. Jde převážně o mechanické hračky a dřevěné hračky od padesátých let minulého století, které zapůjčila sběratelka Božena Rambalová z Plzně. Výstavu můžete vidět vždy v úterý, středu a sobotu od 10 do 16 hodin, nebo ve čtvrtek a pátek po telefonické domluvě na čísle 736 417 706.

Fotografie Moniky Šavlové
K letní putovní výstavě hraček v černošínském muzeu začala i výstava autorských fotografií Moniky Šavlové z Kladrub. Nese název Náhody a jde o snímky z posledních let, které vznikly neplánovaně a náhodou. Výstava potrvá do poloviny září a je k vidění vždy od úterý do soboty od 10 do 16 hodin.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24