Kulturní dům Svornost jde k zemi! V místech vznikne luxusní bydlení - FOTKY

27.06.2019 11:58

Demolice kulturního domu Svornost v Plzni na Doubravce nabrala na intenzitě. Do kdysi známého kulturního stánku se zakousla těžká technika. V místech vyroste bytový komplex.

foto-qap-cz (10)
foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (1)

Kulturní dům Svornost má už celou řadu let svoji velkou slávu spojenou s plesy, zábavami i bigbíty za sebou. Za několik dnů bude navíc skutečně už jen minulostí. V tomto týdnu začala jeho demolice.

Těžká technika obsadila oblast křižovatky Dílenské a Skalní ulice na Doubravce hned na začátku tohoto týdne. Bourání bude pokračovat i v dalších dnech. Spojené je s tím dopravní omezení, které skončí 8. července. Podrobnosti k dopravním opatřením najdete v článku zde.

Svornost chátrala už celou řadu let. Objekt se nedařilo prodat. Zájem o něj v jednu chvíli měl také čtvrtý plzeňský obvod, který chtěl ho využít právě na kulturní akce. Bohužel plány zkrachovaly. Budova v dezolátním stavu velmi těžko hledala nového majitele. Na lepší časy se blýsklo v roce 2015, kdy se Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových konečně podařilo vybrat nového vlastníka. Definitivně byla Svornost prodána na začátku roku 2016.

Nyní už se začíná rozebíhat nový projekt. Na místě by měl vyrůst bytový komplex, který bude čtyřpodlažní s podzemním parkováním. Developerem nového projektu "Bytový dům Svornost" je společnost Madruzzo. Vizualizaci a další informace k plánovanému komplexu najdete na webu www.bytysvornost.cz.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24