QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kuřákům na plzeňském nádraží odzvonilo! Kontroly strážníků jsou nekompromisní

15.03.2019 15:01

Strážníci pokračují v kontrolách na nádraží v Plzni. V poslední době se mimo jiné zaměřují na kuřáky, kteří kouří na místech, kde je to zakázané.

2

Na nádraží tentokrát vyrazili strážníci ze stanice Územně strážní služby. Krom toho, že padaly pokuty, přistižení kuřáci absolvovali také cestu na policejní služebnu.

"Strážníci jako obvykle kontrolovali na nádraží veřejný pořádek, přitom si všimli nejprve mladé dívky, která na nástupišti pokuřovala cigaretu. Proto ji vyzvali, aby se jim legitimovala. Svoji totožnost jim sdělila ale jen ústně, protože u sebe žádné doklady neměla. Ke zjištění identity byla poté předvedena na policejní oddělení, kde policista potvrdil, že se jedná o jednadvacetiletou dívku z Plzně. Za svůj prohřešek si vysloužila od strážníků pokutu," říká k prvnímu z případů mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

V podstatě naprosto stejný příběh se odehrál o zhruba hodinu později. "Strážníci předvedli ke zjištění totožnosti na Policii ČRdalšího přistiženého – sedmatřicetiletého Plzeňana. Jako žena před ním, i on odcházel po ověření identity z policejního oddělení s uloženou pokutou za své provinění, tedy kouření v místě, kde je to zakázáno," pokračuje mluvčí městské policie.

V podvečer si kouření pro změnu neodpustil 26letý Slovák, který si "zapálil" přímo v nádražní hale. Také on vyfasoval pokutu a kvůli chybějícím dokladům musel absolvovat návštěvu policejní služebny.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24