QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Kuriózní dopravní nehoda, řidičce vběhl do silnice bobr - FOTO

07.02.2021 7:12

Střety se zvěří řeší dopravní policisté celkem často, bobři ale do cesty řidičům běžně neběhají. 30letá řidička má ale jinou zkušenost. Bobr jí vběhl přímo před kola automobilu a bohužel nepřežil.

bobr1
bobrbobr1

"Tachovští dopravní policisté ve čtvrtek krátce po 19. hodině přijali oznámení o střetu s lesní zvěří," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že řidičce pod kola vběhl bobr.

Střety se zvěří jsou pro policisty běžnou záležitostí. "Pro dopravní policisty je zpracování a zadokumentování takové dopravní nehody běžnou činností, protože v průběhu týdne zpracovávají záznamů o střetu se zvěří obvykle několik. Z velké části se jedná o střety s různými druhy srnčí zvěře nebo s divokými prasaty, které vyběhnou na komunikaci a v některých případech bohužel končí pod koly motoristů. V dalších případech jsou to střety se zajíci, jezevci a jinou lesní zvěří,"dodala tisková mluvčí.

30letá řidička jela s vozidlem Ford kolem Václavského rybníka u Svaté Kateřiny. "Na hlodavce, který vyběhl do silnice, již nestačila řidička bohužel zareagovat, a přední částí auta do něj narazila. Po střetu zůstal ležet usmrcený bobr v silničním příkopu," uvedla Dagmar Jiroušková.

Policisté připomínají, že je nutné zvláště při projíždění lesních úseků předvídat a být opatrný.


foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24