QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kus ledu z kamionu proletěl čelním sklem policejního auta

09.03.2021 14:45

V sobotu 6. března dopoledne se uvolnil ze střechy projíždějícího nákladního vozidla kus ledu, který dopadl na čelní sklo služebního vozidla. 

led do čelního skla

Jednadvacetiletý muž z Klatovska jel s vozidlem značky Man s připojeným přívěsem G.T.S. po komunikaci II. třídy číslo 191 ve směru od Klatov na Nýrsko. "V 11.07 hodin, za obcí Starý Láz projížděl pravotočivou zatáčku, kdy se ze střechy uvolnil led, jenž dopadl na čelní sklo protijedoucího služebního vozidla značky Škoda Octavia v barevném provedení Policie ČR," uvedla mluvčí policie Dana Landmanová s tím, že kus ledu proletěl do vnitřních prostor vozidla a roztříštil se na malé kousky až na zadním sedadle.

Ve služebnín vozidle se nacházela policistka, kteřá řídila a spolujezdec, k jejich zranění naštěstí nedošlo. Odhadnutá hmotná škoda na vozidle činí 20 tisíc korun.

Řidič s nákladním vozidlem pokračoval v jízdě směrem do Nýrska a po chvíli se vracel zpět. Policisté vozidlo zastavili a ztotožnili jeho řidiče. Povinností všech je ale řádně si zkontrolovat vozidlo před samotnou jízdou. "Zejména řidiči kamionů a nákladních vozidel s návěsem, mají podle zákona povinnost zkontrolovat stav vozidla. V současnosti noční teploty klesají pod bod mrazu a na střechách  návěsů se přes den udržuje voda, která při nižších teplotách zmrzne," dodala mluvčí policie.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24