QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Kvalita vody na koupalištích se začíná zhoršovat. Kde je nevhodné se koupat?

17.07.2021 10:49

Čeká nás slunná neděle, někteří vyrazí trávit volný čas k vodě. Zákaz koupání zatím vydán nebyl, nedoporučuje se ovšem koupat tam, kde v předchozích dnech panovalo nepříznivé počasí.

bolevak3

V místech ovlivněných havarijními situacemi, přívalovými srážkami nebo povodněmi je nutné očekávat zhoršenou kvalitu vody, zvýšené riziko nákazou infekčním či jiným onemocněním a z preventivních důvodů se nedoporučuje v těchto lokalitách koupání.

V některých krajích již hygienici nedoporučují se koupat, šest lokalit označují jako nevhodné ke koupání. To ovšem neplatí pro Plzeňský kraj. Zde jsou ke koupání vhodné všechny koupací vody, některé dokonce mají lepší výsledky měření než v předchozím týdnu. Jedná se hlavně o Senecký rybník, kde na konci června na hladině plavaly zelené rostliny, v současné době se plovoucí rostliny vyskytují jen minimálně a kvalita vody se zeplšila.

Voda se zhoršila na Radosti, je vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi. Její teplota se pohybuje kolem 23 stupňů.

Nižší teplota vody je i na jihu Plzeňska, Kotynka v Dobřanech či Biotop v Blovicích hlásí jen kolem 21 stupňů.

Zhoršená jakost vody je v přírodním koupališti ve Smržovicích.

Foto: FB Bolevecké rybníky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24