Kvůli koronaviru nesmí návštěvy do zařízení pro seniory v Plzni ani do dobřanské léčebny

02.03.2020 20:03     03.03.2020 11:43

Městský ústav sociálních služeb v Plzni nebude povolovat návštěvy kvůli možné nákaze koronavirem. Opatření platí od úterý 3. března do odvolání. Zákaz návštěv vyhlásila také Psychiatrická nemocnice v Dobřanech.

1

Veškerá pobytová zařízení sociálních služeb provozovaná Městským ústavem sociálních služeb města Plzně (MÚSS) budou pro návštěvy uzavřena od 3. března 7 hodin ráno až do odvolání.

Ústav tak reaguje na pondělní vyjádření bezpečnostní rady státu, která nedoporučila návštěvy lidí umístěných v domovech seniorů, léčebnách dlouhodobě nemocných a v podobných zařízeních, kde jsou hospitalizováni nebo ubytováni senioři.

"Z toho, co dosud o této nemoci víme, jsou senioři rizikovou skupinou, navíc mají často další přidružené nemoci, což nebezpečí těžšího průběhu onemocnění koronavirem ještě zvyšuje. V našich zařízeních je jich v současné době umístěno na 420 a my máme povinnost je před možnou nákazou koronavirem ochránit, jak to jen nejlépe jde," uvedl ředitel MÚSS Vladimír Chuchler. Doplnil, že zaměstnanci ústavu používají roušky, desinfekční prostředky a dodržují další přísná hygienická opatření.

"Rozhodnutí vedení městského ústavu považuji za rozumné. Je přijato s ohledem na klienty zařízení, kteří patří do rizikové skupiny. Nechceme tímto šířit žádnou paniku, ale hlavně chránit klienty Městského ústavu sociálních služeb," dodala náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Další informace jsou na webu https://muss.plzen.eu.

Zákaz návštěv vyhlašuje také Psychiatrická nemocnice v Dobřanech na všech gerontopsychiatrických odděleních a interním oddělení od středy 4. března do odvolání. "Na ostatních odděleních bude výrazně omezený režim návštěv, co se týká počtu osob a délky návštěvy na oddělení, vždy se řiďte instrukcemi personálu. Pokud máte jakékoliv příznaky respiračního onemocnění nebo jste bez potíží a pobývali jste v oblastech se zvýšeným výskytem infekce COVID-19, svou plánovanou návštěvu nemocnice odložte nejméně o 14 dnů. Sledujte webové stránky naší nemocnice, kde budou informace k zákazu návštěv průběžně aktualizovány," sděluje mluvčí psychiatrické nemocnice Libor Panoš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24