QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli mobilnímu telefonu napadl 21letý muž svou oběť obuškem

15.08.2022 14:25

V Plzni došlo ve středu 10. srpna k brutální loupeži mobilního telefonu. Jednadvacetiletý muž napadl obuškem poškozeného na zastávce MHD.

Obušek_PČR

Policie v Plzni zahájila trestní stíhání 21letého muže z Plzeňska, kterého obvinila ze spáchání závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání. „Obviněný muž ve středu 10. srpna 2022 kolem deváté hodiny večer napadl teleskopickým obuškem poškozeného, který seděl na zastávce MHD na Borech. Požadoval po něm mobilní telefon. Přitom jej obuškem několikrát udeřil do hlavy a do rukou. Pachatel následně z místa utekl i s mobilním telefonem,“ popsala brutální útok Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Jednadvacetiletý pachatel o dvě hodiny později okradl další osobu na Slovanech. „Dvě hodiny poté na zastávce MHD na Slovanech vyhrožoval stejným způsobem poškozenému, po kterém tentokrát požadoval sto korun. V tomto případě k napadení poškozeného nedošlo,“ doplnila mluvčí policie.

Díky skvělé operativní činnosti plzeňských policistů se podařilo pachatele brzy vypátrat a usvědčit. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až deset let odnětí svobody. 

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24