Kvůli námraze více jak šedesátka nehod! Problémy byly i v sobotu ráno

01.12.2018 8:26     01.12.2018 9:39

Námraza a ledovka na silnicích komplikovala provoz, během pátečního dne a noci se stala šedesátka nehod v Plzeňském kraji. Policie varuje řidiče, problémy se sjízdností jsou i nadále.

1

Jen během pátku bylo 40 nehod, v noci z pátku na sobotu pak dalších 20. Situace se od soboty ráno už zlepšila, ale na některých místech problémy byly i během sobotního rána. 

„V důsledku námrazy na silnicích a napadaného sněhu komplikace na silnicích v Plzeňském kraji přetrvávají. V průběhu dnešní noci policisté řešili více jak dvacet dopravních nehod, od vzniku námrazy se tedy jedná o více jak 60 nahlášených dopravních nehod,“ uvedla mluvčí policie Markéta Fialová. 

Podle policie se nejdná o vážné dopravní nehody. Ve většině případů jde o nedobrždění, havárie do příkopu, smyky apod.

„Aktuálně mají řidiči největší problémy se sjízdností na Svaté Kateřině, na Domažlicku v okolí Klenčí pod Čerchovem, dále na Klatovsku v okolí Železné Rudy, Srní a Prášil a na severním Plzeňsku je špatně sjízdný úsek serpentin od Plas,“ uvádí stav v sobotu brzy ráno mluvčí policie. 

Nehody se během sobotního rána staly u Plas, nákladní vozidlo skončilo v příkopu. Dále u Chanovic na Klatovsku, také tady se vyprošťuje nákladní vůz z příkopu. Dále se odstraňují havárie v Kazějově a na D5 na 47. km ve směru na Prahu.

Situace na silnicích v Plzeňském kraji se zlepšuje. „Od 7.00 hodin evidujeme 3 dopravní nehody, které nebyly vážné. V současné době neevidujeme od řidičů oznámení, že by některé úseky silnic byly nesjízdné,“ řekla mluvčí policie Markéta Fialová po 9. hodině.

Pokud tedy musíte vyrazit na silnice, dodržujte alespoň následující doporučení PČR:

Řidiči by měli především dodržovat bezpečnou vzdálenost mezi jednotlivými vozidly tak, aby včas mohli zareagovat na případnou změnu v jízdě před sebou jedoucího vozidla, kdy brzdná dráha na kluzké vozovce je podstatně delší. Důležité je také přizpůsobit rychlost svého vozidla stavu vozovky a svým schopnostem, v těchto povetrnostních podmínkách spíše rychlost snížit. Dále nebrzdit příliš prudce. Samozřejmostí jsou v tomto počasí zimní pneumatiky.

O pátečních nehodách jsme psali zde.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24