QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli požáru slámy v Tymákově byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu - FOTKY

14.11.2019 8:52

S rozsáhlým požárem slámy bojuje hned několik jednotek hasičů od ranních hodin v Tymákově u Plzně. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. Zásah potrvá desítky hodin!

7
768192345

Rozsáhlý požár slámy vypukl v Tymákově v brzkých ranních hodinách ve čtvrtek. Operační středisko na místo vyslalo hned šest jednotek hasičů.

"Od tři čtvrtě na sedm zasahuje šest jednotek u požáru slámy v Tymákově. Vzhledem k rozsahu požáru byl vyhlášen 3 stupeň požárního poplachu," řekl v průběhu zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasiči na místo povolali také dron Správy informačních technologií města Plzně v rámci zapojení do systému IZS. Dron bude situaci monitorovat z ptačí perspektivy. Zásah bude podle všeho trvat desítky hodin. "Výška stohovaného materiálu je okolo pěti metrů. Snažíme se nezasažené balíky dostat z dosahu požáru. Zasaženo je cca 80 procent. Příčina je samovznícení, stejně jako v minulém týdnu. Hoříčí materiál se bude nechávat kontrolovaně vyhořet. Škoda zatím není známa," doplnil mluvčí hasičů.

Už v noci museli hasiči zasahovat kvůli požáru také na Klatovsku. V Žichovicích hořela stodola. "Dnes ve 2:45 vyjelo šest jednotek k požáru stodoly v Žichovicích. Požárem byla zasažena celá střecha. Hasičům se podařilo oheň zlikvidovat za zhruba 75 minut. Škoda byla vyčíslena na 700 tisíc korun," dodal k nočnímu zásahu mluvčí krajských hasičů s tím, že příčina požáru je stále předmětem šetření.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24