QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli překopnutému kabelu nefungovala signalizace na železničních přejezdech

27.05.2020 9:27

Elektrický kabel překopl bagrista. Na poruchu naštěstí dříve, než došlo k neštěstí, upozornil strojvedoucí. Bagristovi hrozí až rok vězení.

1

Oznámení o nefunkční signalizaci na dvou železničních přejezdech přijali policisté ve Kdyni v pondělí 25. května. Pachatele odhalili během několika hodin.

"Oznamovatel – pracovník správy železnic uvedl, že dne 23. května 2020 ve večerních hodinách byla hlášena porucha na železničním přejezdu u Chodské Lhoty. Dva dny zjišťovali pracovníci správy železnic pomocí radarového měření příčinu a přišli na to, že v katastrálním území Hluboká u Kdyně kdosi při výkopu jámy přetrhl pravděpodobně podkopovou lžící bagru elektrický kabel, který vyřadil z provozu návěstidlo. Kvůli tomu dva dny nefungovala přejezdová signalizace na dvou přejezdech u Chodské Lhoty,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že jen díky pozornému strojvedoucímu, který si závady všiml a nahlásil ji, nedošlo k případnému železničnímu neštěstí.

Ihned se rozjelo vyšetřování.  "Policisté provedli ohledání místa činu, zajistili kriminalistické stopy, porovnávali stopy bagrů, prováděli výslechy. Díky pečlivému šetření odhalili pachatele. Šestatřicetiletý bagrista neoprávněně na louce prováděl na žádost jiného muže výkop na louce za účelem zjištění podloží zeminy. Bagrista se k poškození elektrického kabelu při výslechu přiznal. Kdyňští policisté případ zpracují ve zkráceném přípravném řízení. Do dvou týdnů o vině a trestu rozhodne soud. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,“ dodává mluvčí.
FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24