Lambrusco, sýry, salámy! Na náměstí můžete ochutnat italské dobroty – FOTKY

30.07.2020 11:11

Stánky v národních barvách  lákají kolemjdoucí na plzeňském náměstí Republiky na pochoutky typické pro různé oblasti Itálie.

2
2134

Prodejci italských dobrot už nabízeli své zboží na plzeňském náměstí už v závěru června. Tentokrát se zde zdrží do soboty 1. srpna. "Nabízeny jsou gastronomické produkty s vysokou kvalitou typické pro daný italský region od malých regionálních výrobců,“ informuje plzeňský centrální obvod.

K dostání je zde například ovčí salám, ovčí a kozí sýr pecorino a víno ze Sardinie, můžeme ochutnat také slaninu Vipiteno, uzené salámy, salámy z divočáka, zelí, typické sýry a vína z Trentina, dále cannoli, mandlové pečivo a sladkosti ze Sicílie. Z Emilia Romagna dorazily omáčky s balsamikovým octem, salámy, mortadela, marmelády, ořechové, jahodové a švestkové likéry a lambrusco.

"Výrobky jsou opatřeny etiketami, které popisují jednotlivé produkty, prokazují jejich pravost a výrobní metody, jež jsou typické pro tradice daného regionu. Zde také najdete recepty, anekdoty a historické souvislosti pojící se ke vzniku daných výrobků,“ sdělil za radnici centrálního obvodu Miroslav Knotek.

FOTO: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24