28.03.2024 17:54
28.03.2024 17:23
Při požáru fritézy v restauraci na Klatovské třídě se dvě ženy nadýchaly splodin kouře
28.03.2024 16:39
V plzeňské zoo proběhly křtiny šimpanzího chlapečka
Podívejte se na fotky!
Lámete si hlavu se sobotním obědem? Bratislavská vepřová plec to zachrání
Dochází vám tipy na vaření? Bratislavská vepřová plec je jasnou volbou, která zachutná a určitě se stane stálicí na vašem domácím jídelníčku. Chutná prostě skvěle!
Na přípravu budete potřebovat:
500g vepřové plece
1 velká cibule
1PL rajčatového protlaku
1 mrkev
kousek celeru
1 větší kyselá okurka
sterilovaný nebo mražený hrášek
150ml mléka
150ml smetany na vaření
citronová šťáva
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečema, vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.
Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke kenoci vloží zeleninu do omáčky.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.