Lampionové průvody i koncerty. Na Tachovsku se nudit nebudete

29.10.2019 9:58

Tachovsko v nadcházejících dnech nabídne opět celou řadu akcí. S dětmi můžete vyrazit do lampionových průvodů, chystají se i koncerty nebo speciální prohlídka jízdárny...

14890330_1380562001984115_2645449300428044947_o

Lampiónový průvod zámeckým parkem

Bor - Průvod s lampióny  a také soutěž o nejhezčí vydlabanou dýni je naplánován na 29. října od 16.30 hodin u zámeckého parketu. Příjem dýní je v 16.30 hodin, v 17 začne lampiónový průvod a o hodinu později dojde k vybírání nejhezčí dýně.

Paměť Českého lesa

Tachov - Příznivci Českého lesa se můžou vydat na společné setkání do Muzea Českého lesa ve čtvrtek 31. října od 17 hodin. Tam se zájemci dozví mnoha z tajemství této krásné lokality, jaké jsou tam novinky v poznání malakofauny, jaké vzácné houby tam rostou, nebo také , jak se bojuje za záchranu mokřadních a rašeliných luk.

Obrazy už uvidíte jen do konce týdne

Černošín - Obrazy od tří malířek, které se pravidelně scházejí v tak zvaném Pavlovickém ateliéru, můžete vidět v černošínském muzeu už jen do neděle. Svá díla vystavují  Jarmila Krynická,  Lenka Vokrojová a Věra Matoušková. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin.

Procházka Tachovem v čase minulém

Tachov - Cyklus promítání starých fotografií pod názvem Procházka Tachovem v čase minulém plánuje další pokračování. To se bude konat už v pátek 1. listopadu v prostoru KATu  (Komunitní Aktivity Tachov u plaveckého stadionu) od 19 hodin. Návštěvníci se můžou těšit na historické snímky starých podniků a fabrik, náměstí nebo bývalého tachovského koupaliště. Snímky pro vás vybrali Aleš Santner a Slavomír Kozák. Další pokračování promítání o historii Tachova je plánováno na první prosincový pátek.

Beseda zve na hudební večer

Stříbro - Hudební nadílka čeká na návštěvníky 1. listopadu od 21 hodin v sále stříbrské Besedy. Posluchači si užijí kapelu O5 a Radeček a také Jakuba Děkana.

Extra band revival v Tachově
Tachov - Skupina Extra band revival míří do Tachova, zahraje 1. listopadu u sportovního centra u  Bělčáka, a to od 21 hodin.

Chovatelský trh

Stříbro - pravidelný chovatelský trh se uskuteční v sobotu 2. listopadu od 7 do 11 hodin v areálu chovatelů v Mánesově ulici ve Stříbře. Můžete nakoupit i prodat chovatelské přebytky.

VŘSR - Velké Řádění Stříbrských Rockerů

Stříbro - Stříbrští muzikanti zvou na akci VŘSR - Velké Řádění Stříbrských Rockerů. Ta se bude konat v sobotu 2. listopadu od 19.30 hodin na parketu v hotelu U Branky ve Stříbře.  Zahrají Menzes komplex, Václavův cover band, Rocka Rolla a Legenda.

Chodovarka ve Stříbře

Stříbro - Do stříbrského kulturního domu zavítá v rámci odpoledních tanečků kapela Chodovarka. Stane se tak 3. listopadu od 15 hodin.

Dušičková pobožnost ve Svojšíně

Svojšín - Římskokatolická farnost a spolek pro kostel a faru zvou na dušičkovou pobožnost na svojšínský hřbitov v neděli 3. listopadu od 15 hodin. O půl hodiny později bude pak mše svatá v tamním kostele svatého Petra a Pavla.

Jízdárna ve Světcích zve na večerní prohlídku

Světce -  Na večerní prohlídku osady Světce a tamní jízdárny se můžete vydat v pátek 8 .listopadu od 17 hodin.  Návštěvníky čeká netradiční výprava a návrat do daleké minulosti. Pořadatelé doporučují zajistit si včas vstupenky v předprodeji a vybavení do večerního terénu, jako jsou baterky, pevná nepromokavá obuv, pláštěnky.

PEL- MEL Bärbel Jílkové

Stříbro - Městské muzeum ve Stříbře zve na výstavu obrazů a fotografií Bärbel Jílkové pod názve PEL-MEL. Slavnostní vernisáž je naplánována na 8. listopadu od 17 hodin.

Svatomartinský lampiónový průvod

Černošín - V Černošíně se bude konat Svatomartinský průvod s lampióny v sobotu 9. listopadu. Sraz je v 16.30 hodin v Infoparku za tamním motorestem. Po průvodu čeká na děti pohádka v sále Motorestu Vlčák.

Svatomartinský koncert

Stříbro - Základní umělecká škola ve Stříbře zve na Svatomartinský koncert, který se bude konat v pondělí 11. listopadu v sále ZUŠ v Kostelní ulici od 18 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24