Lázeňský resort Bad Birnbach v Plzni a Praze!

28.08.2019 15:24

Česko-bavorské infocentrum na náměstí Republiky zve na prezentaci lázeňského resortu Bad Birnbach, která se bude konat v sobotu 14. září od 10–17 hodin v Regionálním informačním centru Plzeňského kraje a Bavorska na náměstí Republiky 17 v Plzni.

bb_000546_rgb
bb_000551_rgbbb_000555_rgbbb_000330_rgbbb_000546_rgbbb_000328_rgbbb_000518_rgbbb_000520_rgbbb_000220_rgbbb_000532_rgbbb_000539_rgbJohannesbad-Banner-B-4680_b_x_600_hbb_000549_rgbbb_000554_rgbbb_000559_rgbbb_000558_rgbbb_000563_rgbbb_000567_rgbbb_000562_rgbbb_000231_rgbbb_000568_rgbbb_000586_rgb

Lázeňský rezort Bad Birnbach se představí v Plzni v Regionálním informačním centrum Plzeňského kraje a Bavorska a také v Praze!

Regionální informační centrum Plzeňského kraje a Bavorska slouží již několi let k prezentaci měst, obcí, akcí a turistických možností nejen v celém Plzeňském kraji, ale i k prezentaci Bavorska. "Poradíme vám, kam například na kolo, za pěší turistikou, dáme tipy na aquaparky, na nákupy, za kulturou či jaké navštívit muzeum. Nadšenci sportu zde získají tipy na ubytování a sportovní vyžití. Na jednom místě zde najdete nejen propagační materiály a mapy, ale i personál, který vám ochotně s naplánováním výletu, či pobytu v Bavorsku pomůže," uvádí vedoucí centra Simona Fink.

Po celý rok se zde koná celá řada zajímavých akcí, tiskových konferencí, kterých se účastní partneři prezentovaných destinací a jednou z nich je například i prezentace lázní Bad Birnbach.

Více informací najdete na www.bavorsko-cechy.eu. 

Česko-bavorské infocentrum na náměstí Republiky zve na prezentaci lázeňského rezortu Bad Birnbach, která se bude konat v sobotu 14. září od 10 do 17 hodin v Regionálním informačním centru Plzeňského kraje a Bavorska na náměstí Republiky 17 v Plzni.

V rámci této prezentace proběhne mezi 11. a 12. hodinou i informační seminář. Těšit se můžete na zajímavou přednášku z oblasti lázeňství, po které následně proběhne i společná diskuze s hlavními představiteli lázní Bad Birnbach. Čeká na vás drobné občerstvení, soutěže o luxusní  wellness pobyty a pro každého účastníka jsou připravené slevové kupóny  do lázní Bad Birnbach.

Na informační seminář a prezentaci lázní Bad Birnbach je žádoucí se předem přihlásit, a to do 5. září. Více informací na info.plzen@bavorskelesy.cz nebo na tel.: 724 888 069.

Bad Birnbach se představí také v Praze.

"Dovolte nám, abychom Vás pozvali na informační seminář/prezentaci o bavroských lázních Bad Birnbach, který se bude konat v pátek 13. září 2019 od 11 hod v Praze v budově CzechTourism - Vinohradská 46, 120 41 Praha-Vinohrady," uvádí Simona Fink z Arberland Regio.

bb_000551_rgb

Lázně Bad Birnbach – balzám na vaše tělo i duši...

Nedaleko českých hranic, na jihu Bavorska, mezi Dunajem, Rottem a Innem, vyvěrá z nitra Země horký termální pramen. A právě tady se nacházejí lázně Bad Birnbach. Sedmdesát stupňů horký léčivý pramen tu využívají v 31 termálních bazénech. Hosté tak mohou po celý rok užívat vodu o teplotě 26–40°C a přitom se kochat výhledem na louky kolem řeky Rott na jihu a na kopcovitou krajinu obklopující vesnici.

 

Lázeňské městečko Bad Birnbach je zasazené v malebné krajině a je známé také pod názvem „venkovské lázně“. Odtud pochází mnoho inovací, jako např. nasazení prvního autonomního autobusu. Lázně Bad Birnbach stále sledují nové trendy a neustále se rozvíjejí. Lázně spolu s okresem Rottal-Inn patří k jedním z nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším lázním v celém Bavorsku.

 

Proti revmatismu i pesimismu

Hosté navštěvují  Bad Birnbachu především kvůli kouzlu lázní Rottal Terme. Povzbuzující účinky vody působí blahodárně nejen na klouby, ale na celé tělo, aktivuje sílu a harmonizuje fungování pohybového ústrojí. Ve Vitariu září každou noc všemi barvami kanál s termální vodou dlouhý 105 metrů, který je jediný svého druhu v Evropě.

 

Fitness ve volné přírodě

V Bad Birnbachu využívají přírodních krás údolí kolem řeky Rott a husté sítě stezek pro nordic walking, pěší turistiku, běh i cykloturistiku. A díky cvičebnám s nejmodernějšími posilovacími přístroji můžete zde odolávat i nejchmurnějšímu počasí.

 

V okolí lázní je na osmdesát kilometrů značených turistických cest. Aby vyhověly nárokům na zdravou a relaxační pěší turistiku, je jen málo z nich asfaltovaných. Dalších padesát kilometrů tras nabízí Nordic Walking & Laufpark.

bb_000562_rgb

 

Údolí řeky Rott s krásnou přírodou nabízí i skvělé trasy pro cyklistiku. Vybrat si můžete jak ty rovinaté a nenáročné, tak i náročnější s prudkým stoupáním a dlouhými sjezdy. Všechny jsou dobře vybudované a ne příliš frekventované.

 

Tohle skvělé fitness v přírodě nezapomíná ani na milovníky greenu. Při pohledu z golfového odpaliště na nejznámější rekreační vesnici Bavorska je tu člověku jasné, proč se tohle golfové hřiště nazývá Bella Vista. Tento golfový areál se pyšní  osmnácti- a devítijamkovým hřištěm, velkorysou cvičnou loukou a moderním hřištěm spiel!Golf pro minigolf.

 

Umění, kultura a gastronomie

Lázně ale mají své kouzlo i pro vyznavače kulturních zážitků či gurmány.

Tradiční a moderní kuchyně jdou v Bad Birnbachu ruku v ruce. Ochutnat tu můžete jak místní speciality, tak mezinárodní kuchyni.

Dvory ve skanzenu Massing vás nechají nahlédnout do života starých zemědělských statků v dávných dobách.

 

Bohatá flora a fauna

Úžasné přírodní bohatství nabízí přírodní rezervace Europareservat Unterer Inn. V mokřadlech rezervace žije kolem 300 druhů ptáků a další zvířata, jako například bobry, netopýry či motýly, lze pozorovat ze zdejších rozhleden nebo při organizovaných pěších túrách.

 

Jak se k nám dostanete?

Autem – z České republiky po dálnici A3 Nürnberg-Regensburg-Passau, sjezd Pocking (poslední výjezd před Rakouskem), poté je to cca 15 km po silnici B388 do Bad Birnbach.

 

Více informací na www.badbirnbach.de/cz.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24