25.04.2024 14:31
Dopravní nehoda v Libušínské ulici v Plzni
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 14:31
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 13:58
25.04.2024 12:53
Připravuje se architektonická soutěž. Čtěte v článku!
Zeleninové lečo k létu neodmyslitelně patří. Lehké prázdninové jídlo si můžete vychutnat i pikantnější a s cuketou, kterých je momentálně všude dost. Zkuste tip foodblogerky!
Na přípravu budete potřebovat (množství podle pořeby):
pevná rajčata (ne přezrálá)
cuketa
světlé papriky
cibule
česnek
klobása nebo jiná uzenina
vejce
sladká mletá paprika
špetka uzené mleté papriky
čerstvě mletý pepř
petrželka
olej a kousek másla
sůl
(možné přidat saturejku, oregáno, majoránku nebo bazalku)
Postup přípravy receptu:
Cibuli nakrájejte na kostičky, klobásu na půlkolečka a společně orestujte na pánvi s olejem. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu na kousky stejně velké jako papriky. Rajčata můžete oloupat, pokud vám v leču vadí slupky. Drobná cherry nakrájejte jen napůl, větší na měsíčky.
Nejprve k základu přidejte cuketu s paprikami, osolte a malinko podlijte vodou, rychleji vám zelenina změkne. Nechte vodu při vyšší teplotě vydusit. Posypte mletými paprikami a přidejte polovinu rajčat. Já rajčata přidávám takto postupně, první várka pustí šťávu, ve které se všechno dusí a druhá dodá lepší konzistenci, když jsou jen lehce změklá. Přidejte i posekaný česnek, dosolte a opepřete. Nechte dusit, dokud není cuketa naskus.
Posekejte bylinky, petrželky více, další bylinku jen trochu.
Na kousku másla umíchejte vajíčka.
Do pánve vložte zbytek rajčat a nechte už jen chvilku provařit. Nakonec vmíchejte hotová vajíčka, bylinky a dochuťte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.