Ledové království v Plzni! Pivovarské sklepy hostí výstavu ledových soch

06.12.2019 10:59

Na cestu kolem světa se můžeme vydat do  pivovaru. K vidění jsou tady světové dominanty jako Eiffelovka, egyptské pyramidy nebo šikmá věž v Pise. Nechybí ani třímetrová katedrála sv. Bartoloměje vytesaná z ledu.

1

Sklepy plzeňského pivovaru lákají na unikátní výstavu ledových soch. Díky teplotě -4 stupně Celsia tady bude do konce ledna  k vidění přes 30  barevně nasvícených světových dominant.  Mezi nimi nechybí Eiffelova věž v Paříži, londýnský most Tower Bridge, symbol New Yorku – socha Svobody ani plzeňská katedrála svatého Bartoloměje.

"Na sochách, z nichž některé měří přes tři metry pracovalo po několik dní šest autorů včetně akademických sochařů Františka Bálka, Mariana Maršálka a Václava Lemona. Ti zpracovali celkem 35 tun ledových kvádrů. K vidění jsou zde dominanty ze všech světadílů,“ sděluje za organizátory Lukáš Toušek ze společnosti Ice Factory.

Na výstavu navazuje ještě prohlídka pivovarských sklepů a zájemci si mohou stáhnout také speciální aplikaci, která jim umožní zapojit se do soutěže o ledovou sochu.

FOTO: Ice Factory

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24