Ledovka pokryla silnice! Složky IZS musely řešit sérii nehod - FOTKY

30.11.2018 8:26     30.11.2018 16:38

Varování kvůli ledovce se naplnilo. Složky IZS od rána musely vyjíždět k řadě nehod. V Plzni musela být silnice u Nové Hospody úplně uzavřená. AKTUALIZUJEME!

2
213523456471line2line3

Namrzající srážky se začaly v ranních hodinách objevovat v Plzeňském kraji od západu. Postupně se rozšířily na další části. Kluzké vozovky se tak na řadě míst staly dějištěm nehod.

"Během krátké chvíle řešíme již druhou dopravní nehodu na Tachovsku. Vhledem k tomu, že na Tachovsku prší, dochází k namrzání a vozovky jsou velmi kluzké," informoval po osmé hodině ráno mluvčí hasičů Petr Poncar. Nehoda se odstraňovala mimo jiné u Rozvadova, kde musely u havárie osobního auta zasahovat všechny složky IZS. K nehodě došlo například také na dálnici D5 na 149. kilometru. U Kočova na hlavním tahu I/21 kvůli ledovce nabourala dodávka do svodidel.

Policie hlásí problémy i z dalších částí regionu. "Aktuálně na Domažlicku prší a teploty jsou pod nulou, může se tvořit námraza. Žádáme řidiče, aby jezdili opatrně a dodržovali dopravní předpisy," doplnila mluvčí policie Markéta Fialová.

Kvůli počasí měli problémy také hasiči přímo v Domažlicích během zásahu. Tam zablokoval traktor železniční trať. "V Domažlicích na železničním přejezdu v Jiráskově ulici uvízl traktor. Došlo k poškození semaforů u přejezdu. Počasí komplikuje zásah," potvrdil Petr Poncar.

Postupně se traktor podařilo vyprostit. "Traktor na namrzlé vozovce sklouzl z kopce a narazil do světel u přejezdu. Hasiči traktor s vlekem, který jel od Tlumačova, vyprostili. Traktorista vyvázl bez zranění. Dechová zkouška na alkohol byla u něj negativní," doplnila k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

V průběhu dopoledne navíc došlo k dalším nehodám. U Kladrub skončilo po smyku nákladní auto v příkopu. Na dálnici D5 se bouralo na 128. kolmetru směrem na Rozvadov u Nové Hospody. Složky IZS vyjížděly také k nehodě u Svaté Kateřiny, kde došlo i ke zranění.

Mrznoucí srážky zasáhly i Plzeňsko. V Plzni nehoda dokonce uzavřela sjezd z Regensburgské. "Spojnice mezi Novou Hospodou a Skvrňany musela být úplně uzavřená. Došlo k nehodě jednoho vozidla. Z osobního auta unikla chladicí kapalina," komenotval mluvčí krajských hasičů s tím, že i tato nehoda se stala v souvislosti s náledím.

Odpoledne se staly další nehody. Velmi silný provoz je u Líní, kde se střetla v půl čtvrté odpoledne dvě auta. Za fotky z této nehody děkujeme čtenářce QAP.CZ.

 

Výstraha kvůli ledovce platí aktuálně pro celý Plzeňský kraj, a to až do sobotního rána. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: HZSPK, čtenářka QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24