QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé na hranicích porušují zákon. Policie už řešila několik případů

02.04.2020 14:00

Hranici se snaží přejet například lidé, na které je vydán příkaz k zatčení. Do naší republiky mířili dva muži, kteří už měli být za mřížemi.

10

K pokusu o nelegální přejezd hranic došlo mimo jiné na Folmavě. Čtyři cizinky se chtěly dostat do Německa. Policisté ale přišli na to, že ženy k nám přijely už v době nouzového stavu 19. března a čestně prohlásily, že Českou republikou pouze projedou cestou domů.

"Ve středu 1 dubna ale policisté zjistili, že cizinky v čestném prohlášení neuváděly pravdu a do naší republiky vstoupily za účelem práce. Pohybovaly se v Praze, a když přišly o práci, chtěly vyjet zpět. Po provedených úkonech byly cizinky odbaveny na hraničním přechodu a vycestovaly do Německa. Porušení předpisů oznámíme příslušnému úřadu k vyřešení,“ sděluje policejní mluvčí Martina Korandová.

Další případ zaznamenali policisté na Rozvadově, kde zastavili autobus, který vezl cestující z ciziny. "Řidič uvedl, že veze 54 osob, ale policisté obdrželi ke kontrole pouze 53 cestovních dokladů. Policisté zjistili, že 34letá žena, která jej nepředložila, měla důvod. Po lustraci zjistili, že na ni byl vydán příkaz k zatčení a předali ji příslušným orgánům,“ sděluje dále mluvčí.

Příkaz k dodání do výkonu trestu byl vydán Okresním soudem Most i na 61letého muže, který spolu s 27letým mužem, chtěl vjet do naší republiky.  "I při kontrole mladšího muže, zjistili kolegové, že i na něj vydal Okresní soud Praha 2 příkaz k zatčení. Včera v půl deváté večer je policisté omezili na osobní svobodě, staršího předali kolegům z borské věznice a mladšího převezli k dalším úkonům do Prahy,“ uzavírá Martina Korandová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24