Lidé si berou roušky po desítkách kusů. Na nejpotřebnější nezbývají

24.03.2020 11:33

Stovky roušek už pro město Rokycany ušili místní Vietnamci. Část využívají například pečovatelky nebo strážníci. Další byly umístěny do sběrového místa v průjezdu radnice.

rokycany

Další stovky roušek předali tajemníkovi města Danielu Chaloupkovi zástupci vietnamské komunity z Rokycan.

"Jen díky nim a několika dalším obyvatelům Rokycan má město roušky pro pracovnice Pečovatelské služby i jejich klienty, pro strážníky, kteří je dávají i lidem, jež potkají na ulici bez ochrany úst a nosu. Využívají je také zaměstnanci úřadu, kteří přicházejí do styku s veřejností,“ sděluje mluvčí města Tereza Maixnerová.

Roušky městu poskytli zástupci vietnamské komunity z Potravin u Václava, Centra levného nákupu u Kauflandu a z obchodního domu VietPro na Masarykově náměstí.

"Část z darovaných roušek jsme dali do takzvaného sběrného místa v průjezdu radnice. Bohužel není ničím výjimečným, že si je berou lidé po desítkách kusů a na ty opravdu potřebné, například právě na seniory, nezbývají žádné. Sběrné místo vzniklo na popud obyvatel města, kteří šijí a chtěli mít možnost je dostat k potřebným. Prozatím je ale výrazně víc lidí, kteří si je odnášejí, než těch, kteří by se chtěli o nadbytečné roušky podělit,“ dodává mluvčí.

Vietnamští majitelé prodejen také nabízejí kávu a nápoje pro členy integrovaného záchranného systému zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24