Lidé si stěžují na nepořádek ve městě. Vadí jim hlavně přeplněné koše u zastávek

27.07.2021 19:24

Problém nejednoho města. Plné odpadkové koše ve městě, ale také na zastávkách MHD. Je tento problém vůbec řešitelný? A kdo má na starosti pořádek ve městě?

3

Podle webu společnosti Čistá Plzeň je město povinno se o vyprodukovaný odpad postarat. "Veškerý odpad vyprodukovaný občany města Plzně se stává majetkem města. Město je ze zákona povinno se o tento odpad postarat. Za tímto účelem uzavřelo město Plzeň smlouvu se společností Čistá Plzeň, s.r.o. Na základě této smlouvy naše společnost zajišťuje veškeré služby v oblasti odpadového hospodářství, a to v rozsahu, jenž stanoví město Plzeň," uvádí Čistá Plzeň.

Ač jsou pracovníci společnosti po městě vidět, stále některé koše přetékají nahromaděným odpadem. "Jezdím MHD denně, ráno jsou koše ještě prázdné, odpoledne je na některých místech člověk nemůže využít. Viděl bych problém spíš v lidech. Hází do košů netříděné odpady, pokud je koš plný, neváhají nepotřebnou věc odhodit v okolí koše," uvedl nám cestující, který denně jezdí z Bor do centra města a dodal, že snad nejhorší situace je u ZČU.

Na Lochotíně obyvatelé také řeší problém s bezdomovci, kteří v koších hledají něco k jídlu, pití či ošacení. "Už několikrát jsem viděla místní bezdomovce, jak v koších hledají všechno možné. Už je ale nad jejich síli vše dát zpátky na své místo," uvedla rozhořčená obyvatelka Plzně.

Lidé mohou nedostatky (přeplněné odpadkové koše, poničené lavičky atd.) hlásit rovnou na speciální web, kde už si k vyřízení věc přeberou zaměstnanci města.

Foto: čtenář Qapu

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24