QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidé v kraji mají zájem o třetí dávku vakcíny, je potřeba se registrovat

19.10.2021 18:08

Lidé projevují zájem o třetí dávku vakcíny proti koronaviru. Často ale využívají temíny, které jsou určeny pro očkování bez registrace. Ty ovšem slouží jen pro neočkované.

očkování4

Přeočkování proti nemoci covid třetí posilující dávkou je od 18. října možné již po půl roce od ukončené vakcinace druhou dávkou. „Všude máme dostatečné kapacity. Vyzýváme ale zájemce, aby se k přeočkování třetí dávkou registrovali. Rezervační systém jim nabídne širokou škálu volných termínů a to ve velmi krátké lhůtě od registrace,“ řekl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška s tím, že očkování bez registrace je určeno primárně pro dosud neočkované.

Zájemci si mohou vybrat jakékoli očkovací místo bez ohledu, kde byli očkováni v první etapě. A bez ohledu, jakou očkovací vakcínou byli původně očkováni. Očkování třetí dávkou provádí všechna očkovací místa krajských nemocnic, kromě krajských nemocnic provádí přeočkování také některé ordinace praktických lékařů a další tradiční očkovací místa, jako jsou Nemocnice Sušice, FN Plzeň nebo EUC klinika Plzeň.

Dosud (do 18. října 2021) obdrželo třetí dávku v Plzeňském kraji zhruba 3500 lidí.

Foto: Nemocnice Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24