Lidem z ubytovny na Karlově zajistí bydlení město. Většinou jde o Ukrajince

11.09.2018 13:51

Město Plzeň už se postaralo o desítky obyvatel po ranním požáru ubytovny na Karlově. Většinou se jedná o Ukrajince. První získali zázemí v objektu města na Roudné.

ubytovna

V Plzni se v úterý odehrál jeden z největších požárů vůbec. V ranních hodinách zasáhl obří poár ubytovnu na Karlově, která sloužila pro zhruba 130 osob. Dvanáct lidí utrpělo zranění a ubytovna doslova lehla popelem. Podrobnosti k požáru, včetně fotografií a videí, najdete zde.

Kromě složek integrovaného záchranného systému, které mají za sebou skutečně mimořádný zásah, dorazili na místo i zástupci města. V podstatě během okamžiku se bez hlavy nad střechou ocitly desítky obyvatel ubytovny. V drtivé většině dělníci z firem na Borských polích. Magistrát jim postupně zajišťuje ubytování.

"Město Plzeň poskytlo přechodně náhradní ubytování prvním třiceti lidem, kteří dnes ráno museli opustit ubytovnu na Karlově v Borské ulici. Pro ostatní obyvatele ubytovny, tedy dalších až 60 osob z řad cizinců, se nyní město snaží dočasné bydlení zajistit," potvrdila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

"Využili jsme naše zařízení na Roudné, kde třiceti lidem poskytneme potřebnou krátkodobou pomoc, tedy ubytování, stravu a další servis. Bude to na přechodnou dobu, tedy na dobu maximálně v jednotkách dnů. V součinnosti s charitou zajišťujeme také překladatele,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký, který se ráno dostavil na místo události.

Město se také spojilo s pracovními agenturami, jedna již zajistila náhradní ubytování pro svých asi sedm lidí. Po dohodě s majitelem se nyní hledají volná místa k trvalému bydlení všech osob na ostatních ubytovnách. Většina cizinců je podle zatím dostupných informací z Ukrajiny.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24