QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Linka 39 na Výsluní posílí. PMDP reagují na požadavky cestujících

27.09.2020 15:53

Obyvatelům Výsluní chyběl hlavně ranní spoj. Plzeňské městské dopravní podniky tak reagují na stížnosti obyvatel a přidají ranní spoj, který pojede v pracovní dny z Bor v 6:51 hodin.

200901_Vysluni_autobus_1-678x381

Linka 39, která od začátku září jezdí na Výsluní, si našla oblibu mezi obyvateli. Provoz na okružní lince 39 je zajišťován zapůjčeným midibusem a jezdí z Bor přes Výsluní a zpět na Bory. Na Výsluní obsluhuje nové zastávky Kalendářní, Říjnová a Na Rozhraní.

Plzeňské městské dopravní podniky vychází vstříc požadavkům cestujících a linku posílí o další spoj.

"Od 29. září tak na lince 39 přibude ranní spoj, který pojede v pracovní dny z Bor v 6:51. „Průzkumy prokazují, že jsou spoje využívány jak ráno, tak odpoledne,“ říká Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora a předseda představenstva PMDP, a doplňuje: „Jsem přesvědčen, že i přidaný ranní spoj bude cestujícími dostatečně využíván a usnadní jim cestování do této oblasti.“

Starosta Městského obvodu 3 David Procházka je rád, že spolupráce s PMDP je bezproblémová, chválí také přístup PMDP, které na základě žádosti obyvatel Výsluní obratem přidaly právě ranní spoj. Předpokládá se, že ho budou nejvíce využívat školáci, kteří navštěvují jiné školy než v sídlišti Bory.

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24