Litice dokázaly otočit skóre a porazil Rakovník 6:4

05.10.2020 11:27

Velmi napínavý zápas v pozemním hokeji odehrály Litice s Rakovníkem. Očekávalo se, že Litice svého soupeře přehrají bez větší námahy, opak byl ale pravdou. Až druhá polovina více přála Liticím.

pozemní hokej

Stadion posledního halového mistra čekal tentokráte v olympijském pozemním hokeji na favority tohoto utkání - celek Litic.
I když poslední duel hraný před rokem v sezóně, která nakonec byla zrušena, vyhráli domácí 3:0. Přeci jen je plzeňský tým stále úřadujícím šampionem ve venkovní variantě tohoto sportu a očekávala se jejich lehká dominance.
Opak byl pravdou. V osmé minutě do domácí vedli 2:0. Mladému Skálovi v brance Litic nedali rakovničtí žádnou šanci. Jenže hráči Litic nic nevzdali a ještě před koncem první čtvrtiny bylo skóre 2:2! "Bláznivý začátek, Rakovník nás překvapil svým ofenzivním systémem, nemohli jsme se chytnout. Ještě, že naši mladí útočníci včele s Ondrou Sochorem udrželi naši reputaci", hodnotil prvních patnáct minut plzeňský trenér Tomáš Levý.

Jenže druhá čtvrtina opět ukázala domácí sílu. "Nevypadalo to dobře. Museli jsme provést změnu v defenzívě a připomenout útočný předzápasový plán, který jsme vůbec neplnili", dodává litický trenér.

A hostující tým se opravdu v druhé polovině utkání jakoby vyměnil. Naději vykřesal mladičký Kačírek, další góly přidali Koryťák, Sochor a opět Kačírek. Neuvěřitelnou druhou půlkou přetavily Litice výhru na svoji stranu, což ještě plzeňský trenér doplnil: "Chcete zažít takový poločas snů. Jenže to si nenaplánujete. Kluci svým výkonem dali základ pro takto úspěšnou druhou půlku. A vnímám, že je pro jejich hlavu nesmírně důležité tohle zažít. Smekám před nimi".

V dalším kole přivítá litický celek na svém hřišti v sobotu 10.října od 16 hodin Slavii Hradec Králové.

Foto: Tým Litice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24