QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Litičtí pozemní hokejisté poprvé klopýtli, přesto vyhráli svoji skupinu!

29.04.2019 21:07

Do Litic během uplynulé soboty zamířila TJ Slavia Hradec Králové. Áčko mužů s Hradcem nečekaně padlo 2:3, přesto vyhráli litičtí svoji skupinu. Do finále si berou 12 bodů.

208935-636897933791510298-970x545-vcenterhcenter

Pozemní hokejisté z Litic se v sobotu 27. dubna utkali s TJ Slavia Hradec Králové. Poslední utkání základní skupiny B jim přineslo porážku 2:3.

 Ženy prohrály 0:1 s první Hostivaří. Starší A porazilo Slávku 3:1 a jejich bratři z B vyprovodili Kbely 10:1. Starší žákyně remizovaly s Mnichovicema 0:0.

Litický tým vstoupil do svého posledního utkání základní skupiny B živě. Soupeře zamkl na jeho polovině, hýřil pohybem a byla otázka času, kdy toto představení skončí gólem či jejich sérií. Když několik jasných situací domácí nezvládli, zaúřadoval kapitán Uhlíř. Po jasné penaltě ji sám jasně proměnil. Projev týmu se neměnil, ale góly nepřicházely. Pauza neubrala na dynamičnosti zápasu, ovšem výsledek zůstával stejný a plzeňský tým, vytažený na soupeřově území poprvé zaváhal, když v rychlém protiútoku hradečtí naopak nezaváhali. Remízový stav trochu s domácími zamával, hra přinesla vícero nepřesností a opět z toho dokázal těžit soupeř. Ve stále otevřené domácí obraně dvakrát rychle skóroval a zápas dostal jinou dimenzi. Litičtí se po krátkém oklepání začali ještě více tlačit před branku Hradce, hru zjednodušili a výsledkem byly dva góly Jakuba Koryťáka z trestných rohů. Kupodivu a k nelibosti diváků druhý gól rozhodčí Toth neuznal. „Asi podobné utkání muselo přijít. Dnes se nám v útočné čtvrtině hrubě nedařilo. Na druhou stranu nám zápas ukázal, že nyní do finálové skupiny budou muset někteří hráči ve svých výkonech opravdu přidat. K ukolébání čas není, teď naopak musíme zabrat na plné obrátky. Ve finálové skupině nás čeká šest těžkých zápasů a následuje Final four, kam se chceme jednoznačně dostat“, komentoval zápas jeden z trojice trenérů Tomáš Levý.

Litice čeká v nadstavbové části po dvou duelech s Rakovníkem, Slávií a Račou Bratislava. Do finálové části si bere 12 bodů, stejně jako pražská Slavia. Čtyři body si připisuje tým Rakovníka, tři body Bohemians a Hostivař a bod tým Bratislavy. Vše vyvrcholí o víkendu 1.a 2. června v Plzni, kde se hraje závěrečné Final four.

Výsledky:

Skupina A

Plzeň Litice B - HC Bolevec 8:0 (3:0) 

Góly: Kudlič 3, Strejc, Heger, Polívka, Míka, Vychron

Sestava: Vokurka, Brada, Soukup, Strejc, Loffler, Tomášek, Dolejš, Vychron, Heger, Kordík, Kilián, Kudlič, Polívka, Míka.

Skupina B

Tj Plzeň Litice – Slavia Hradec Králové 2:3 (1:0)

Góly: Uhlíř, Koryťák

Sestava: Nečas, Koryťák, Benda, Čvančara, Bárta, Uhlíř, Kasl, Sochor, Gerlický, Hes, Dvořák, Čech, Hofman, Bystřický

Extraliga ženy

HC Hostivař Praha – Plzeň Litice 0:1 (0:1)

Sestava: Vyletová, Tušlová, Wittmannová, Keberdlová, Průchová, Dolívková, Duchková, Kožíšková, Horálková, Jelenová, Hanzlíková, Pospíšilová, Levá, Kudrnová, Doležalová 

 FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24