QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lobezský park v Plzni se konečně dočká revitalizace

13.02.2018 6:59

Lobezský park v Plzni se už v příštích měsících dočká dlouho očekávaného vylepšení. Revitalizace začne nejpozději v průběhu března. Přinášíme podrobnosti!

_IGP0103

Lobezský park v Plzni už léta strádá a o jeho revitalizace se mluví hodně dlouho. Teď se konečně podařilo získat potřebné peníze a práce se tak mohou rozjet.

První zásahy by se v lokalitě nad Lobezskými loukami měly rozjet nejpozději v březnu letošního roku. "Porosty dřevin v Lobezském parku dospěly do stádia, kdy je nutné provést řadu opatření, aby byla zajištěna stabilita jednotlivých dřevin, ale i porostních skupin. Převládly zde akáty, které vytěsňují domácí dřeviny. Návštěvníky ohrožují usychající větve nebo i celé stromy. Pěšiny zarůstají a průchod parkem se stává nepříjemným," vysvětluje Hana Hrdličková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Čtvrtý plzeňský obvod si už před časem nechal udělat projekt na kompletní úpravu parku. Nakonec se podařilo získat i dotace ze státního fondu životního prostředí. Už v průběhu března by tak mělo dojít na kácení a následovat budou nejrůznější pěstební zásahy. Ty se plánují až do konce srpna.

Nové lavičky, stojany na kola i herní prvky pro děti. Už před prázdninami Lobezský park ožije se vším všudy...

Kromě zásahů do přírody se park změní v další místo určené pro relaxaci. V rámci revitalizace budou opravené cesty, přibydou lavičky, odpadkové koše i stopjany na kola. Projekt pamatuje i na nejmenší návštěvníky. Děi se mohou těšit trampolíny, kolotoč, skluzavky i prolézačky. Krom toho budou k dispozici i nejrůznější fitness prvky na cvičení. Jezírko se pro změnu dočká vyhlídkového mola. To všechno by mělo být hotovo už do konce června.

Obnova Lobezského parku vyjde na víc jak 15 a půl milionu korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24